[#1] ATI
W oczekiwaniu na 3D do R300 postanowilem kupic taka karte za niewygórowaną cene (100). Jest to flashowany Radeon 9700 Pro 128MB. Wystartowalem swojego PM i ... dziala, oczywiscie bez 3D, jest jednak pewien problem, pojawiające się od czasu do czasu zaniki obrazu (zupelnie czarny ekran). Takie dropouty nie są zbyt czeste i trwaja ok 0.5s, ale jest to denerwujące. Dodam, że karta posiada dodatkowe zasilanie, ktore oczywiscie podlaczylem. Jest na to jakaś rada czy po prostu trzeba z tym żyć?
[#2] Re: ATI

@Zbysiuk, post #1

Poczekać na poprawienie sterowników w obsłudze flashowanych kart / kupić makową wersję :P
[#3] Re: ATI

@pampers, post #2

Taaaak, niewatpliwie jest to rozwiazanie, tyleż skuteczne co nierealne. W Pegu tez mialem podobny efekt na 9200 (troche zadszy) a 7500 nic mi sie nie dzialo, natomiast moja oryginalna 9000 chodzi bez zarzutu. Myslalem, ze cos w tej kwestii wymyslono.
Tak przy okazji zapytam, kiedy mija 3 miesieczny termin wydania sterownikow 3D do R300 czy to juz nie czas? :)
[#4] Re: ATI

@Zbysiuk, post #3

Na sterowniki nie było podanego czasu ich wykonania .
3 miesiące to czas na wykonanie portu MorphOS-a na G5 ;)
[#5] Re: ATI

@Drako^BB, post #4

Eeeeeee, jak tak, to ich nie bedzie, niepotrzebnie kupowałem kartę
[#6] Re: ATI

@Zbysiuk, post #5

Nie ma terminu = nie będzie? Ciekawe rozumowanie :)
[#7] Re: ATI

@pampers, post #6

Orientujesz się czy są w planach bliższych/dalszych sterowniki do airport extreme?
[#8] Re: ATI

@mikser, post #7

W dalszych zapewne są, co do bliższych nic mi niestety nie wiadomo.
[#9] Re: ATI

@Zbysiuk, post #1

a może zasilacz za slaby
[#10] Re: ATI

@dario35, post #9

W kwestii PM raczej nie ma takiej opcji, mój PowerMac ciągnie Radeona 9800XT z podłączonym zasilaniem bez problemu, żadne problemy o których pisze Zbysiuk nie występują - z tym, że ja mam makową wersję.
[#11] Re: ATI

@pampers, post #10

niemakowe tez ze spokojem PM obsłuży .
[#12] Re: ATI

@pampers, post #6

Nie, no przesadzilem - 2 tygodnie :)
Oczywiscie, karta daje rade, pisalem o problemach jakie stwarza. Mialem nadzieje, ze ktoś to dawno rozwiazal i rzecz jest oczywista.
Pampers ma racje - zasilacz wyrabia, nawet ponad norme.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem