[#1] Nagrywarka DVD Apple
Mam PowerMaca z nagrywarką DVD oryginalną Apple. Na początku ładnie nagrywała wszystkie płytki, a od jakiegoś czasu nagrywa tylko cd-rw i dvd-rw, normalne czyste płyty od razu wypluwa po włożeniu, znaczy wysuwa automatycznie tackę z płytą. Dodam, że czyta wszystkie nagrane już płyty bez problemu. Co może być powodem takiego zachowania? Włożyłbym w PowerMaca nagrywarkę DVD, którą mam w pececie, ale tu trzeba by ten panel przedni zdejmować czy jakoś tak, bo ktoś idiotycznie to wymyślił w makowym npędzie.
[#2] Re: Nagrywarka DVD Apple

@lubmil, post #1

Ja mam oryginalną nagrywarkę w Macu Mini i wszystko nagrywa bez problemu, tak samo na iBooku. Może po prostu zespuł się napęd? Jeśli wyrzuca płytę to znaczy, że jej nie rozpoznaje.
[#3] Re: Nagrywarka DVD Apple

@lubmil, post #1

iMac G4 20", iMac 2008 też wszystko OK!
[#4] Re: Nagrywarka DVD Apple

@lubmil, post #1

Niestety to pada nagrywarka. Też u siebie zauważyłem taką prawidłowość. Jeśli mamy w/w sytuację (nie koniecznie w macu) to będzie nie rozpoznawać tłoczonych płyt a z płytami nagranymi i płytami do nagrania będzie sobie radzić dobrze.
[#5] Re: Nagrywarka DVD Apple

@lubmil, post #1

zdejmuje się tylko panel z tacki, dwa zatrzaski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem