[#1] Instalacja systemu
Czy jest możliwość zainstalowania MacOSa po instalacji MorphOSa bez utraty danych? Poradniki opisują, że trzeba najpierw instalować MacOSa ( i działa to fajnie), a chcę zrobić odwrotnie, bo MOSa mam już ładnie skonfigurowanego :)
[#2] Re: Instalacja systemu

@Tom3k, post #1

To na pewno znasz : link

Na dwóch dyskach żaden problem, po prostu na obu instalujesz osobno i dopinasz dyski.
Ale Mac OS to nie linux, nie mam pojęcia jak się zachowa instalator kiedy napotka inny system na dysku instalacyjnym.
[#3] Re: Instalacja systemu

@Voyox, post #2

Właśnie chodzi mi o instalację na jednym dysku. Ewentualnie czy jeśli skopiuję wszystkie pliki z partycji systemowej MOSa na nową, to system wystartuje z zachowaniem całej konfiguracji? Wiem, że lamerskie pytanie, ale wolę się upewnić ;)
[#4] Re: Instalacja systemu

@Tom3k, post #3

tak, przekopiuj sobie, w razie Wu, całą partycję MorphOS-a w jakieś bezpieczne miejsce na czas instalacji MacOS. I gdyby poszło coś nie tak, to wystarczy, że skopiujesz wszystkie pliki na powrót tak jak były. MorphOS wystartuje wtedy jak gdyby nigdy nic.
[#5] Re: Instalacja systemu

@R-Tea, post #4

Piszę już z MorphOS-a 3.3
Przekopiowałem tylko plik NetStack (czyli rozumiem, że główny plik stosu tcp/ip) z MOrphOS-a 3.0 i od razu po resecie zabanglało.
Znaczy się, że znalazłem wielkiego babola w wersji 3.3 MorphOS-a.
[#6] Re: Instalacja systemu

@R-Tea, post #5

Ja też już sobie poradziłem. Skopiowałem pliki starego systemu na nową instalację i wszystko działa :)
[#7] Re: Instalacja systemu

@R-Tea, post #5

Przez te całe zamieszanie napisałem tego posta w nieodpowiednim wątku :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem