[#1] PMG5 MOS bootinfo.txt - problem
Witam
Mam problem z wyświetlaniem przy starcie pliku bootinfo.txt. Mianowicie mam 3 linijki związane z bootowaniem. 1 odpowiada MOS, 2 odp. MacOS X i 3 uruchamianiu aktualizacji MOS z HD.

Chodzi mi oto że po odpowiednim wyedytowaniu, po uruchomieniu maca wyświetla mi się ta lista ale, tam gdzie powinno być napisane Press 1-3 (Default: 2) wygląda u mnie to Press 1-Ö (Default 2).
W bootinfo.txt wpisałem w odpowiednim miejscu 3.
Jak zrobić żeby mi się nie pojawiało przy starcie to Ö tylko 3.
[#2] Re: PMG5 MOS bootinfo.txt - problem

@kguranowski, post #1

Wytłumacz to jeszcze raz i po polsku, bo przeczytałem 3 razy, i nadal nie rozumiem ;)
[#3] Re: PMG5 MOS bootinfo.txt - problem

@Skrzyp, post #2

W bootinfo.txt jest tam opcja Press 1.... W dalszej części pliku wpisałem 3 bo mam 3 linijki uruchomieniowe. Ale przy starcie bootmenedzera z pliku bootinfo.txt zamiast Press 1-3 mam Press 1-Ö
[#4] Re: PMG5 MOS bootinfo.txt - problem

@kguranowski, post #3

Czym edytowałeś plik? Może zapisz plik z innym kodowaniem?
[#5] Re: PMG5 MOS bootinfo.txt - problem

@kguranowski, post #1

Może wklej z łaski swojej ten plik, bo standardowy to on na pewno nie jest.
[#6] Re: PMG5 MOS bootinfo.txt - problem

@kguranowski, post #1

Tak szczerze to korzystasz z tego MacOS-a? Ja nie widzę sensu posiadania dwóch systemów, mimo że kiedyś tak chciałem. Dwa systemy wcześniej, czy później się pogryzą. A może powinieneś pobrać wersję 3.5.1, o której pisał Recedent?
[#7] Re: PMG5 MOS bootinfo.txt - problem

@Ender, post #6

Ja zrezygnowałem z OSX na eMacu, ale jak kupiłem PM G5 to zainstalowałem OSX i MOSa :) 10.5.8 nie jest taki zły na 2x2GHz i 2GB RAM :P
[#8] Re: PMG5 MOS bootinfo.txt - problem

@kguranowski, post #3

A może w tym Power maku podłącz drugi dysk do drugiego złącza sata i zainstaluj MacOSa na drugim dysku. Będzie wtedy zapewne łatwiej i nic się gryźć nie będzie.
[#9] Re: PMG5 MOS bootinfo.txt - problem

@kguranowski, post #3

Powtorze za Jackiem - (chyba go nie blokujesz ?)
Wklej ten plik na forum.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem