[#1] Obsługa Maka Mini
Chciałem się poradzić w takiej sprawie. Mam możliwość kupna kilku sztuk Maków Mini G4. Czy każdy model jest obsługiwany przez MOSa czy trzeba na coś zwrócić uwagę?
Z ceną będę się targował wiadomo ale nie chciałbym kupić modelu, na którym MOS się nie odpali.

Ostatnia aktualizacja: 03.08.2014 19:44:53 przez tOMashBe
[#2] Re: Obsługa Maka Mini

@tOMashBe, post #1

Każdy model Maka mini G4 jest obsługiwany. Wersja z procesorem 1,5 GHz ma 64 MB pamięci graficznej zamiast 32 MB. Ale uwaga, są na rynku egzemplarze 1,5 GHz przetaktowane z niższej częstotliwości, te mają 32 MB. Różnica jest przy używaniu dużych monitorów (np. full HD) i wielu ekranów.
[#3] Re: Obsługa Maka Mini

@Krashan, post #2

A te przetaktowane nie sprawiają problemów (chłodzenie itp)?
[#4] Re: Obsługa Maka Mini

@tOMashBe, post #3

Nie. Chyba, że ktoś samodzielnie podkręcił powyżej 1,5 GHz, ale to rzadkość.
[#5] Re: Obsługa Maka Mini

@Krashan, post #4

No to trochę mi się rozjaśniło. Dzięki.
[#6] Re: Obsługa Maka Mini

@tOMashBe, post #5

A nie lepiej eMaca z 1.42 Ghz? Ma więcej USB i grafika to 9600 a nie 9200, a VRAM też ma 64 MB, no i 1.42 chyba da się ładnie podkręcić, bo to jedna z ostatnich wersji G4. Miałem MM 64 VRAM fajny, miałem eMaca, ale 1.25 Ghz i gdybym miał wybierać to szukałbym eMaca 1.42 Ghz.

Ostatnia aktualizacja: 03.08.2014 23:41:23 przez Ender
[#7] Re: Obsługa Maka Mini

@Ender, post #6

Kolejny plus to zdecydowanie niższa cena eMaca, a minus to jednak spore gabaryty bo ma monitor w tej samej obudowie. Za tyle ostatnio poszedł na na allegro:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4443573558

Pozdrawiam
[#8] Re: Obsługa Maka Mini

@RadoslawF, post #7

Fakt, prawie za darmo Tylko nie bardzo mam miejsce na kolejny monitor, dlatego pomyślałem raczej o Mini.
[#9] Re: Obsługa Maka Mini

@tOMashBe, post #8

Ja kupiłem mini i nie żałuję. Mały i szybki W końcu jakakolwiek "amiga" stoi w domu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem