[#1] Druaga1 instaluje MorphOS
Nie wiem czy znacie ten kanał na Youtube, ale warto obejrzeć .

Amerykanin z nietypowym podejściem do komputerów instaluje MorphOS-a na Ibooku G4 - KLIK :) .

Miłego oglądania :)
[#2] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@trOLLO, post #1

fajny komentarz o OWB
OWB - Original Weed Bong
[#3] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@trOLLO, post #1

Czy ja dobrze widzę? Naprawdę gość się spodziewał, że ściągnie "Alien vs Predator" w którym jest JEDEN plik ważący trochę ponad 4MB i po uruchmieniu go zobaczy całą grę? Geek, nie ma co...

Między innymi dlatego nigdy nie wierzyłem w sens promowania amigowych systemów wśród zwykłych użytkowników. Ludzie, którzy przywykli do normalnego świata i nie mają absolutnie żadnego sentymentu do amigowych rozwiązań nie znajdą w: MorphOS, AmigaOS4, AROS absolutnie nic interesującego. Każdy kto chce się pobawić czymś nietypowym i ma w nosie szeroko pojętą "Amigę" wybierze jakieś linuxowe rozwiązanie. To tyle z mojej strony na temat "walki o nowych użytkowników".

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2017 15:42:08 przez MDW
[#4] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@MDW, post #3

No to trzeba iść w kierunku podobnym do Areosa.
[#5] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@trOLLO, post #1

Uwielbiam gościa, oglądałem większość jego filmów. Gościu jest jednocześnie pozytywnie zakręcony jesli chodzi o retro i jest geniuszem swojego typu humoru.
[#6] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@KM, post #4

Jeżeli o mnie chodzi o wcale nie muszą iść w stronę zdobywania nieamigowych użytkowników. Żaden z amigowych systemów nie ma cienia szans na choćby śladowe sukcesy na tym polu i po prostu szkoda wysiłku. Olać niekumatych. szeroki uśmiech
[#7] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@MDW, post #6

Jeśli mam być szczery, to jest dużo amigowców którzy też "olewają" te systemy. Przykładowo, ja używam środowiska amiwm na Debianie, które jest łudząco podobne do AmigaOS 3.1; Swojego czasu, kiedy wrzucałem jego screeny w miejsca gdzie siedziało dużo amigowców(przykładowo ##amiga w sieci freenode), wielu z nich mnie wyśmiewało za posiadanie tak "brzydkiego" środowiska.
[#8] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@redsPL, post #7

Jeżeli to była skórka w stylu gołego AmigaOS 3.1 to się nie dziwię, że się śmiali. szeroki uśmiech Nie jest to jakoś specjalne ładne.

Ja chcę po prostu powiedzieć, że szkoda czasu na marzenia o zgarnięciu 0,00001% rynku komputerów. Nie ma na to cienia szans i trzeba to sobie uświadomić (jeżeli ktoś przez ostatnie 15 lat jeszcze sobie tego nie uświadomił). Trzeba się bawić tym co jest, używać, coś tworzyć. Po prostu robić to co się lubi i resztą się nie przejmować. A jeżeli ktoś tego nie lubi to po prostu olać amigowy świat. Jest tyle innych ciekawych rzeczy.

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2017 18:24:31 przez MDW
[#9] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@MDW, post #8

Takie myślenie to najkrótsza droga powrotu do A500 1MB
[#10] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@KM, post #9

Takie myślenie to najkrótsza droga powrotu do A500 1MB

Ta platforma mnie akurat nie interesuje. Nie dotknę żadnej klasycznej Amigi. Nawet niedawno (ze 4-5 lat temu) próbowałem - zupełnie mnie to nie kręci. Prędzej zajmę się Atari XL/XE. Ale nadal najbardziej interesuje mnie MorphOS więc nie widzę powodu żeby szukać czegokolwiek innego.

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2017 18:49:49 przez MDW
[#11] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@redsPL, post #7

Jeśli mam być szczery, to jest dużo amigowców którzy też "olewają" te systemy.

Nie zrozumiałem, jakie systemy olewają?
[#12] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@agrajek, post #11

Chyba chodzi o systemy NG.
Ciekawe jak dużo pecetowców też "olewa" te systemy. Pewnie wszyscy.
[#13] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@deez, post #12

I wywnioskował to z tego, że jak się pochwalił na irc-kanale amigowym skórką WB3.1 pod linuxem, to go wyśmiali że brzydka?

To może oni po prostu linuxa nie lubili, a redsPL źle ich zrozumiał

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2017 20:02:36 przez agrajek
[#14] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@agrajek, post #13

Wszystko możliwe, hehe.
[#15] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@KM, post #9

Niestety MDW muszę się z tym zgodzić. Zamykanie się w swoim stadzie do niczego dobrego nikogo jeszcze nie doprowadziło.
[#16] Re: Druaga1 instaluje MorphOS

@radzik, post #15

A to dlatego, że "Aby chów wsobny przyniósł oczekiwane rezultaty należy posługiwać się nim rozsądnie, a do hodowli wykorzystywać tylko najlepsze osobniki, sprawdzone pod względem wydajności"...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem