[#151] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@recedent, post #150

Wczoraj rejestrowałem swoją drugą licencję na morphos-a, w zamówieniu nie było nr licencji ale w linku do płatności wydaje mi się, że tak - licencja nr 6654 :)
6
[#152] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@recedent, post #1

Gdyby ktoś się zastanawiał jak przekłada się na poszczególne modele komputerów rozkład zarejestrowanych kluczy MorphOS-a, tu macie wykres z lat 2020-2026:

(ukradzione z Discorda MorphOS)
5
[#153] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@recedent, post #152

Wszystkie Pegazy poumierały?
[#154] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@Kitech, post #153

Zwróć uwagę, że to wykres od 2020 roku. Najwyraźniej dość mało kluczy dla Pegazów ludzie kupowali w tym czasie.
[#155] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@recedent, post #152

Miło, że użytkownicy Maca mają do wyboru alternatywny system operacyjny.

Może kiedyś użytkownicy Amigi też będą mogli cieszyć się alternatywą w postaci MorphOS dla 68k...
1
[#156] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@Banter, post #155

Bez powerpc ciężko będzie, podejrzewam że na 68k trzeba było by przepisać całego morphosa
1
[#157] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@Banter, post #155

Użytkownicy komputerów AmigaOne 500 oraz AmigaOne X5000 mogą się nim cieszyć już dziś.
3
[#158] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@Banter, post #155

Może kiedyś użytkownicy Amigi też będą mogli cieszyć się alternatywą w postaci MorphOS dla 68k...

Raczej już nie będą mogli. Podobnie jak AmigaOS4. Potrzebuja PowerPC do tego, MorphOS w bardzo starej wersji działał z kartami BlizzardPPC ale teraz wymagania są znacząco większe.
[#159] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@Skotos, post #158

Tak, bardzo fajnie to swego czasu działało na Blizzardzie PPC i CSPPC w wersji 1.4.5
Wiem, że jest wersja MorphOS-a 3.x, która działa na klasyku. ChainQ, węgierski developer MorphOS-a udostępniał swego czasu zdjęcia na Twitterze.
1
[#160] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@Sir_Lucas, post #159

Stan MorphOS-a 3.x na klasyki z PPC jest - z tego co wiem - następujący: Działa to tak se, są jeszcze bugi, nie bardzo jest komu je poprawiać, być może w końcu pewnego dnia wypuścimy to "tak jak jest".
[#161] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@Sir_Lucas, post #159

3.x można było zobaczyć na Ami Party - Rzookol miał swoją A1200 PPC właśnie z tym systemem.

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2026 11:01:17 przez pong777
[#162] Re: Nowy wykres ilości rejestracji MorphOSa

@pong777, post #161

tak, bylo ale teraz nie bede z a1200, za duzo do pokazania na G5
6
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem