kategorie: Mac mini, MorphOS 3.x
[#61] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Pero, post #59

Cześć! odświeżam temat druku.
Chcę zmienić drukarkę. HP mam dość... Też na urządzenia wielofunkcyjne ale Brother DCP 758 dw.
Czy toto zadziała z Mosem? ktoś się orientuje. Niby mam informację, że Brothery nie korzystają z PCL czy Postscript...
[#62] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Pero, post #59

"Ale info! Podmieniłem plik ppd na plik od rzookola i VPDF oraz Wayfarer drukują!"

Patrz!!!! a u mnie Wayfarer nie drukuje - na tę chwilę drukuje mi tylko VPDF .

Posiłkuję się Windowsem żeby druknąć coś na szybko .
[#63] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Piotr Myszkowski, post #62

Właśnie walczę z moim HP. Wyłączyłem turboprinta isprawdzam od nowa wszystkie możliwości. Na razie jestem w............ szeroki uśmiech
[#64] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Pero, post #63

Moja rada !
Na początku sprawdzaj drukowanie TYLKO z VPDFem .
Jak będzie drukował to dopiero potem próbój z innymi programami bo sobie na mieszasz i będzie lipa.
[#65] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Piotr Myszkowski, post #64

Właśnie tak robię! I ni cholery nie działa! I tylko na Ptrinters.
[#66] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Pero, post #61

Niby mam informację, że Brothery nie korzystają z PCL czy Postscript...

Mój Brother HL-L3230CDW ma i PCL i Postscript
[#67] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Bohun, post #66

Ale to laser.
To co mam chęć to multi atrament
[#68] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Pero, post #65

A weś wejdź w ustawienia drukarki na wyświetlaczu i znajdź sieć. Powinieneś mieć opcje wydruku na papier wszystkich parametrów sieci tj. maska, brama, MAC adres, id sieci, itp. znajdziesz tam adres IP i ten adres wpisujesz w netprinter w morphosie . Może pójdzie ?
[#69] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Piotr Myszkowski, post #68

Poszło! Ale na nowo instalowałem system wydruku! Druk spod Wayfarera OK! , ale nie ma tam opcji wydruku duplex. W sterowniku jest zaznaczony, ale w opcjach programu już nie ma możliwości.
Teraz TP.
[#70] Re: Drukowanie Pod Mosem - jak skonfigurować?

@Pero, post #69

No pod TPinta ci nie pomogę. Mam Epsona i na TP poległem szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem