[#7]
Re: PowerBookG4 - klonowanie ekranu przez DVI
@luk,
post #6
No... może "prezentacja" to niezbyt dobre określenie, bo brzmi zbyt oficjalnie, uniwersytecko czy korporacyjnie.

A to jest coś znacznie bardziej na luzie i z jajem (mam nadzieję).
Zostałem poproszony o wzięcie udziału w odcinku cotygodniowego programu (zwanego "streamem") transmitowanego na żywo na Facebooku, Twitchu i YouTubie. Była propozycja żeby pokazać tam MorphOSa ale uznałem, że nie jestem wystarczająco kompetentny żeby coś takiego poprowadzić. Jednak po namyśle zgodziłem się w godzinę spróbować wyjaśnić dlaczego są ludzie, którzy używają takich dziwnych rozwiązań jak MorphOS (czy AmigaOS4 albo AROS), czego oczekują od takich platform, co ich w nich kręci, dlaczego tracą na to życie skoro to jest trochę bez sensu, bo to jest ani retro ani współczesność. No i zgodziliśmy się żebym wyjaśnił to na swoim przykładzie.

Pomyślałem, że to będzie dobra okazja żeby pokazać korzenie rozwarstwienia amigowego świata (które sięgają znacznie wcześniej niż początek NG). Chciałbym spróbować pokazać, że Amiga to nie tylko to co dzisiaj jest modne, nie tylko fajna retro-konsolka do gier na dyskietkach, że ta platforma od zawsze miała przynajmniej dwa oblicza.
A co z tego wyjdzie? Jeżeli nie wymyślę nic ciekawego to może nic.

A jeżeli wymyślę to zobaczymy 23 paździenika o 18:00. Jak będzie bardziej pewne to jeszcze poproszę tu na forum użytkowników żeby w miarę możliwości weszli wtedy na stream i wspomogli mnie komentarzami. Ja od zawsze byłem z dala od amigowej polityki i mogę niektórych faktów nie kojarzyć. Wszelkie sprostowania na żywo podczas mojego błaznowania byłyby więc bardzo mile widziane.