Witam. Nie podałem tego zapytania od razu w tytule bo głupio się z tym czuję, ale chciałabym zapytać ile mój sprzęt może być wart? Pytam bo z racji, że nie często go używam zaczyna mi chodzić po głowie myśl aby go sprzedać, bo może ktoś będzie miał z niego większy pożytek. Z drugiej zaś strony myślę sobie, że jest to już prawie nie dostępny komputer, 100 procent sprawny i nawet jakby miał większość czasu tylko leżeć to lepiej go nie sprzedawać.
Parametry dostępne są
tutaj. Natomiast ja wymieniłem w nim dysk na mSATA 128GB z adapterem ATA44. Oczyściłem obudowę, wymieniłem touchpad, zamontowałem od spodu dodatkową kratkę aby wentylator łatwiej zasysał powietrze. Wymieniłem pastę termo przewodzącą i dołożyłem termopady. Wyczyściłem napęd CD/DVD i nasmarowałem mechanizm pobierania płyty.
Nie dawno dokupiłem oryginalny zasilacz ze świecącą wtyczką, bo poprzedni nie oryginalny zaczął jakby piszczeć. W zestawie mam jeszcze adapter/przewód do podłączenia zewnętrznego monitora oraz myszkę bezprzewodową, która przeżywa reset systemu. Pisalem na ten temat kiedyś w innym wątku.
Bateria trzyma maksymalnie godzinę, a MorphOS jest zarejestrowany. Laptopa zawsze chowam do pokrowca, który został mi jeszcze po jakimś starym laptopie z Win98 i P133, i torbie z uchwytem na zamek w której wszystko mieści się bez problemu.
Moja ocena to 4/5.
PS. Zapomniałem o pamięci RAM, włożyłem 1GB i teraz jest 1.5 GB.
Ostatnia aktualizacja: 08.09.2024 11:18:05 przez Ponki1986