kategoria: WinUAE
Wątek zamknięty
[#1] Konfiruracja AmiTCP na WinUAE
robiłem wszystko jak trzeba na tej stronie
https://www.ppa.pl/programy/instalacja-i-konfiguracja-amitcp.html
WInUAE->Expansions->*a2065,Enable,MAC xx,xx,xx,xx,xx,xx podałem swojej karty
do katalogu devs/Networks wkleiłem a2065.device
potem w cli pisze MyData:Internet/AmiTCP/bin->startnet
klikam potem OK i jak okno informacyjne zniknie pisze ping wp.pl i pisze ze nie odnaleziono hosta
co jest źle?
jaki podać adres ip maszyny a jaki ip bramy? czy losowo czy tak jak mam pod windowsie pod ipconfig?

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2025 07:27:02 przez lordcof

Już mam trzeba było ustawić pare opcji jeszcze w tej zakładce WInUAE->Expansions i działa :)

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2025 07:59:06 przez lordcof
[#2] Re: Konfiruracja AmiTCP na WinUAE

@lordcof, post #1

Pod WinUAE wystarczy zaznaczyć w zakładce Expansions flagę "bsdsocket.library" i nie jest potrzebne AmiTCP czy też inna aplikacja, aby z poziomu emulacji mieć dostęp do internetu. Chyba że potrzebujesz to w jakimś wyższym celu.

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2025 07:54:43 przez mailman
[#3] Re: Konfiruracja AmiTCP na WinUAE

@mailman, post #2

jakie są propozycje jeśli chodzi o przeglądarki web na WB 3.0 i czy jest gadu gadu na WB 3.0?
[#4] Re: Konfiruracja AmiTCP na WinUAE

@lordcof, post #3

IBrowse jako przeglądarka. Nowsze strony www nie pokażą się poprawnie lub w ogóle.
Gadami lub AmiGG, ale musisz sprawdzić czy nadal komunikają się z serwerem.

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2025 09:03:21 przez Norbert
[#5] Re: Konfiruracja AmiTCP na WinUAE

@mailman, post #2

Ciekawy temat. Jest wersja OWB dla 68k, która krzyczy o stos. Kiedyś próbowałem to ogarnąć.... dałem sobie spokój.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem