kategoria: WinUAE
[#1] Konfiruracja AmiTCP na WinUAE
robiłem wszystko jak trzeba na tej stronie
https://www.ppa.pl/programy/instalacja-i-konfiguracja-amitcp.html
WInUAE->Expansions->*a2065,Enable,MAC xx,xx,xx,xx,xx,xx podałem swojej karty
do katalogu devs/Networks wkleiłem a2065.device
potem w cli pisze MyData:Internet/AmiTCP/bin->startnet
klikam potem OK i jak okno informacyjne zniknie pisze ping wp.pl i pisze ze nie odnaleziono hosta
co jest źle?
jaki podać adres ip maszyny a jaki ip bramy? czy losowo czy tak jak mam pod windowsie pod ipconfig?

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2025 07:27:02 przez lordcof

Już mam trzeba było ustawić pare opcji jeszcze w tej zakładce WInUAE->Expansions i działa :)

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2025 07:59:06 przez lordcof
[#2] Re: Konfiruracja AmiTCP na WinUAE

@lordcof, post #1

Pod WinUAE wystarczy zaznaczyć w zakładce Expansions flagę "bsdsocket.library" i nie jest potrzebne AmiTCP czy też inna aplikacja, aby z poziomu emulacji mieć dostęp do internetu. Chyba że potrzebujesz to w jakimś wyższym celu.

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2025 07:54:43 przez mailman
[#3] Re: Konfiruracja AmiTCP na WinUAE

@mailman, post #2

jakie są propozycje jeśli chodzi o przeglądarki web na WB 3.0 i czy jest gadu gadu na WB 3.0?
[#4] Re: Konfiruracja AmiTCP na WinUAE

@lordcof, post #3

IBrowse jako przeglądarka. Nowsze strony www nie pokażą się poprawnie lub w ogóle.
Gadami lub AmiGG, ale musisz sprawdzić czy nadal komunikają się z serwerem.

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2025 09:03:21 przez Norbert
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem