[#20]
Re: RetroArch 1.20.0 Release 1 dla WarpOS
@BULI,
post #19
Właściwie wersja WarpOS zawsze miała numer 1.20.0 (1.21.0 w pierwotnej wersji to literówka ^^). Wersja 1.21.0 wymaga SDL2, a 1.20.0 działa z SDL1 (a przynajmniej kompilacja 1.21.0 z SDL1 skutkuje plikiem exe, który zawiesza się przy starcie). Nie ma jednak dużej różnicy między wersjami 1.20.0 i 1.21.0. Ale jeśli kiedykolwiek pojawi się SDL2 dla WarpOS, zaktualizuję do 1.21.0 (rozważam samodzielne stworzenie portu SDL2, w pewnym sensie...).
Szybkość, z jaką będę mógł dostarczać materiały dla WarpOS, może nieco wzrosnąć w dalszej części roku. Do tej pory mogłem wysyłać materiały tylko testerom wersji beta, ponieważ sam nie miałem w pełni kompatybilnego sprzętu (OS4 WOSEmu jest tylko częściowo kompatybilne, zwłaszcza SDL z plikami exe jest problematyczne). To może się wkrótce zmienić (i nie, nie dostanę MorphOS-a ^^). Wkrótce powinno się wyjaśnić, co dokładnie mam na myśli pisząc to tajemnicze stwierdzenie i dlaczego nie mogę dokładnie powiedzieć, KIEDY będę miał sprzęt zgodny z WarpOS-em.
Jeśli czytasz odpowiednie kanały Discord, wiesz, na co zwracam uwagę i na co mam nadzieję