Komentowana treść: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
[#1] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
ciekawa alternatywa sprzętowa, obudowa tragiczna- szczególnie logo
2
[#2] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@ritzu, post #1

Mało ciekawa alternatywa sprzętowa - ratuje jedynie obudowa i fajne logo.
[#3] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Mogi by sie z nowym Commodore dogadać , połączyć siły... Perry chyba jest dosyć otwarty na współprace
3
[#4] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@fibi, post #3

Nie widze sensu w takiej wspolpracy. Obecne Commodore nie ma zadnych praw do Amigi. Niby za co Apollo Team mialby im placic? Za znaczek C, ktory by tylko podniosl i tak juz wysoka cene A6000?
2
[#5] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@fibi, post #3

A co właściciel praw do marki Commodore mógłby wnieść do tego projektu? Co ten projekt zyskałby na tym, że pojawiłby się kolejny ktoś do podziału zysków? Tutaj mamy Amigę, a tam jest Commodore. Dwa różne przedsięwzięcia, które kiedyś były mocno "biznesowo" związane ale tylko przez 9 lat. Z czego przez większość tego okresu Commodore robiło wszystko żeby Amiga nie miała przyszłości. Od 1990 Amiga rozwijała się pomimo Commodore, a nie dzięki Commodore. Ta firma wyrządziła wystarczająco dużo krzywdy Amidze i stawianie obok siebie tych dwóch marek nie przywołuje dobrych skojarzeń.
Dzisiaj obie marki już nic nie znaczą w "poważnym świecie", ale mimo to cieszę się, że ich losy się rozeszły i Amiga żyje swoim trudnym życiem, a Commodore swoim.

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2025 13:23:47 przez MDW
8
[#6] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Mi sie najbardziej podoba ta czarna obudowa.
Ale nie znalazlem tej piatej wersji kolorystycznej.
Pewnie zle szukalem.
No i ten opis Top Secret tez jest ciekawy.
1
[#7] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Sporym plusem tej konstrukcji jest to, że obsługuje amigowe dzojstiki. Jestem ciekaw jak w praktyce będzie działać te urządzenie. Ale i tak czekam na A1200 maxi hihi.
2
[#8] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@amikoksu, post #7

Jeśli A1200 maxi będzie za 300 Euro to konkurencja może się schować.
3
[#9] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Don_Adan, post #6

Dobrze szukałeś, po prostu nikt jej wcześniej nie wrzucił do sieci:

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2025 19:37:38 przez Banter

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2025 19:44:40 przez Banter
3
[#10] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Banter, post #9

Czarna ładniejsza. Gdyby klawisze były w tym samym kolorze to jeszcze, ale tak to nie.

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2025 19:49:24 przez KM_Ender
2
[#11] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Banter, post #9

projekt mi się podoba i fajnie że co chwilę coś się nowego pokazuję. Ale nie mogę przeboleć jednej rzeczy - czemu diody nie są jak w amidze 600 :) tylko na wzor z 1200. Umijescowienie diodek w a600 zawsze mi się podobało. Nie poowiem kusi mnie to ale jednak troche nie na mój budżet.
3
[#12] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@KM_Ender, post #10

Zgadzam sie, kolor klawiszy tez dobrze byloby moc wybrac.
Czarne do takiej jasnej obudowy niezbyt pasuja.
Cos w stylu samochodow Ford-a.
Mozesz wybrac kazdy kolor samochodu, ale ma byc czarny.

Banter, dziieki za fotke nowego koloru obudowy.
1
[#13] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Klawisze wyglądaja dosyć amigowo. To nakładki na przełączniki cherry?
1
[#14] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Druk FDM? Za 1000E spodziewałbym się jednak lepszej jakości niż to co poniżej

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2025 16:54:33 przez -tbn-
[#15] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@-tbn-, post #14

Obudowa wykładana zamszem?
1
[#16] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Banter, post #9

Diody jakieś odpustowe
2
[#17] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@amikoksu, post #15

Widać mankamenty charakterystyczne dla tej techniki druku 3d. Trochę się to kłóci z materiałami producenta - piękne rendery i wyselekcjonowane zdjęcia. Coś jak kanapka w McDonaldzie - piękna na zdjęciu w menu, realnie na tacy dostajemy coś z goła innego.
3
[#18] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@-tbn-, post #17

Mogli się dogadać z tym od A1200.net,żeby wdrożyć porządną obudowę dla A600 i tego Vampira.
1
[#19] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Jacques, post #18

Na Amibay jest aktualnie na tapecie wątek dot. obudowy właśnie pod A600. By zacząć produkcję trzeba by chętnych na przynajmniej 800 sztuk. Nie sądzę by był z tym problem, by znaleźć nabywców na taką ilość. Phil jeszcze zasłania się swoimi zobowiązaniami dot. klawiszy i obudów A500
1
[#20] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@-tbn-, post #14

Szmelc
2
[#21] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Dla zainteresowanych, wyjaśnienia dotyczace druku 3D i zastosowanych rozwiązań, prezentacja na żywo etc. https://m.twitch.tv/videos/2572278281
2
[#22] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Dorian3d, post #20

Racja i trochę drogo jak za customowy launcher do amiberry-lite. Wolę już mojego thinkpada z amiberry i ags za grosze.
1
[#23] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Dla mnie może być i taka obudowa z drukarki 3D jak to się kupuje do Malinki. Jedynie co mogę się doczepić to do ceny i grubo bym musiał się zastanowić czy aby na pewno potrzebuje, jak pozbyłem się całego asortymentu przyjaciółki jaki miałem. Tak że - nie.
[#24] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Wolalbym samemu wydrukowac obudowę na wzór A1200, wrzucić klawiaturę od Apollo V4, płyte gł. od V4SA Którą mam aktualnie ), doprowadzić przedłużacze USB, DB9 i inne i cieszyc się normalnościa . Gdzie klawiatura numeryczna ? Nie wyjdzie taniej ?
[#25] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@egzekutor27, post #24

Wolalbym samemu wydrukowac obudowę na wzór A1200

Wolałbym ale nie wydrukuje
[#26] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@egzekutor27, post #24

Ja MISTa wpakowałem w obudowę od A500 w podobny sposób. Użyłem arduino jako sterownika klawiatury. Moim zdaniem warto...

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2025 17:17:09 przez atalante
7
[#27] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Druga partia A6000 tez sie wyprzedala.
Podobno w 8h.
Czyli zapotrzebowanie jest pomimo dosc duzej ceny.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem