Komentowana treść: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
[#1] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
ciekawa alternatywa sprzętowa, obudowa tragiczna- szczególnie logo
2
[#2] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@ritzu, post #1

Mało ciekawa alternatywa sprzętowa - ratuje jedynie obudowa i fajne logo.
5
[#3] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Mogi by sie z nowym Commodore dogadać , połączyć siły... Perry chyba jest dosyć otwarty na współprace
3
[#4] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@fibi, post #3

Nie widze sensu w takiej wspolpracy. Obecne Commodore nie ma zadnych praw do Amigi. Niby za co Apollo Team mialby im placic? Za znaczek C, ktory by tylko podniosl i tak juz wysoka cene A6000?
2
[#5] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@fibi, post #3

A co właściciel praw do marki Commodore mógłby wnieść do tego projektu? Co ten projekt zyskałby na tym, że pojawiłby się kolejny ktoś do podziału zysków? Tutaj mamy Amigę, a tam jest Commodore. Dwa różne przedsięwzięcia, które kiedyś były mocno "biznesowo" związane ale tylko przez 9 lat. Z czego przez większość tego okresu Commodore robiło wszystko żeby Amiga nie miała przyszłości. Od 1990 Amiga rozwijała się pomimo Commodore, a nie dzięki Commodore. Ta firma wyrządziła wystarczająco dużo krzywdy Amidze i stawianie obok siebie tych dwóch marek nie przywołuje dobrych skojarzeń.
Dzisiaj obie marki już nic nie znaczą w "poważnym świecie", ale mimo to cieszę się, że ich losy się rozeszły i Amiga żyje swoim trudnym życiem, a Commodore swoim.

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2025 13:23:47 przez MDW
7
[#6] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Mi sie najbardziej podoba ta czarna obudowa.
Ale nie znalazlem tej piatej wersji kolorystycznej.
Pewnie zle szukalem.
No i ten opis Top Secret tez jest ciekawy.
1
[#7] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Sporym plusem tej konstrukcji jest to, że obsługuje amigowe dzojstiki. Jestem ciekaw jak w praktyce będzie działać te urządzenie. Ale i tak czekam na A1200 maxi hihi.
2
[#8] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@amikoksu, post #7

Jeśli A1200 maxi będzie za 300 Euro to konkurencja może się schować.
3
[#9] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Don_Adan, post #6

Dobrze szukałeś, po prostu nikt jej wcześniej nie wrzucił do sieci:

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2025 19:37:38 przez Banter

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2025 19:44:40 przez Banter
2
[#10] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Banter, post #9

Czarna ładniejsza. Gdyby klawisze były w tym samym kolorze to jeszcze, ale tak to nie.

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2025 19:49:24 przez KM_Ender
2
[#11] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Banter, post #9

projekt mi się podoba i fajnie że co chwilę coś się nowego pokazuję. Ale nie mogę przeboleć jednej rzeczy - czemu diody nie są jak w amidze 600 :) tylko na wzor z 1200. Umijescowienie diodek w a600 zawsze mi się podobało. Nie poowiem kusi mnie to ale jednak troche nie na mój budżet.
3
[#12] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@KM_Ender, post #10

Zgadzam sie, kolor klawiszy tez dobrze byloby moc wybrac.
Czarne do takiej jasnej obudowy niezbyt pasuja.
Cos w stylu samochodow Ford-a.
Mozesz wybrac kazdy kolor samochodu, ale ma byc czarny.

Banter, dziieki za fotke nowego koloru obudowy.
1
[#13] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Klawisze wyglądaja dosyć amigowo. To nakładki na przełączniki cherry?
1
[#14] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Druk FDM? Za 1000E spodziewałbym się jednak lepszej jakości niż to co poniżej

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2025 16:54:33 przez -tbn-
[#15] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@-tbn-, post #14

Obudowa wykładana zamszem?
1
[#16] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Banter, post #9

Diody jakieś odpustowe
2
[#17] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@amikoksu, post #15

Widać mankamenty charakterystyczne dla tej techniki druku 3d. Trochę się to kłóci z materiałami producenta - piękne rendery i wyselekcjonowane zdjęcia. Coś jak kanapka w McDonaldzie - piękna na zdjęciu w menu, realnie na tacy dostajemy coś z goła innego.
1
[#18] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@-tbn-, post #17

Mogli się dogadać z tym od A1200.net,żeby wdrożyć porządną obudowę dla A600 i tego Vampira.
1
[#19] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Jacques, post #18

Na Amibay jest aktualnie na tapecie wątek dot. obudowy właśnie pod A600. By zacząć produkcję trzeba by chętnych na przynajmniej 800 sztuk. Nie sądzę by był z tym problem, by znaleźć nabywców na taką ilość. Phil jeszcze zasłania się swoimi zobowiązaniami dot. klawiszy i obudów A500
1
[#20] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@-tbn-, post #14

Szmelc
1
[#21] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Dla zainteresowanych, wyjaśnienia dotyczace druku 3D i zastosowanych rozwiązań, prezentacja na żywo etc. https://m.twitch.tv/videos/2572278281
2
[#22] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000

@Dorian3d, post #20

Racja i trochę drogo jak za customowy launcher do amiberry-lite. Wolę już mojego thinkpada z amiberry i ags za grosze.
[#23] Re: Apollo Team ogłasza drugą edycję A6000
Dla mnie może być i taka obudowa z drukarki 3D jak to się kupuje do Malinki. Jedynie co mogę się doczepić to do ceny i grubo bym musiał się zastanowić czy aby na pewno potrzebuje, jak pozbyłem się całego asortymentu przyjaciółki jaki miałem. Tak że - nie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem