kategoria: MorphOS 3.x
[#1] Funkcja "Ukryj"
Z ciekawosci kliknalem RBM na gadzecie zmiany wielkosci okna i z menu wybralem opcje "Ukryj".
Okno zniknelo. Bylo to okno OWB.
Pytanie: jak je przywolac z powrotem?
Wybranie opcji "Pokaz GUI" w Exchange nie pomaga.
[#2] Re: Funkcja "Ukryj"

@Phibrizzo, post #1

Kurde, od wieków morphosa nie używam ale pamiętam, że używałem tego bajeru, aczkolwiek stosując skróty klawiszy. Dobry ficzer imho.
Może w te skróty zerknij to przywołasz te ukryte okno.szeroki uśmiech
[#3] Re: Funkcja "Ukryj"

@Phibrizzo, post #1

Ja mam od wieków ustawione że LeftCommand+1 ukrywa mi aktywne okno, a LeftCommand+2 pokazuje menu ukrytych okien i pozwala wybrać (tylko z klawiatury, nie wskaźnikiem myszy) pokazanie wybranego ukrytego okna albo wszystkich ukrytych okien.

Kiedyś chciałem się do tego przekonać, bo fajnie mieć możliwość szybkiego ukrycia okna na chwilę. Ale przyznam się, że jakoś nigdy się do tego nie przekonałem i wręcz o tym zapomniałem. szeroki uśmiech

Teraz chciałem sprawdzić gdzie i jak ustawiłem sobie te dwa skróty klawiszowe i ze wstydem przyznać się muszę, że nigdzie tego nie widzę. Może to są standardowe skróty i ja tego nie ustawiałem? Nie wiem... serio nie wiem, ale działa. Muszę jeszcze pokopać, bo nie lubię tak czegoś nie wiedzieć. Nie w tym świecie.

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2026 20:38:40 przez MDW
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem