[#1] MorphOs i programy z Motorloi
Czt po zainstalowaniu na systemie MorphOs jakiegoś programu z serii 68k czyli pod Motorole np.: Voyagera. To GUI Voyagera będzie takie super jak MorphOsa czy nadal będzie kożystał z MUI i bez niego Voyager będziw wyglądał jak na Vorkbenchu 3.1, 3.5 czy 3.9
[#2] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@Mleko, post #1

[#3] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@Mleko, post #1

Kazdy program oparty na MUIu bedzie wygladal tak samo super jak inne programy, gdyz wlasciwie caly GUI MorphOS jest oparty na MUIu i dzieki niemu moze tak super wygladac :)
[#4] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@marcik, post #3

Aha, zapomnialem dodac taki maly szczegol - nie ma sensu instalowac starego Voyagera na MOSie, gdyz z systemem jest dolaczona najnowsza wersja, niedostepna dla m68k :)
[#5] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@stony, post #2

Owszem odpowiada tylko tych przyc isków w Voyageru w porównaniu z wersjami na Amigi clasyczne jest jakoś mało.
[#6] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@stony, post #2

A czy ten system:

www.morphzone.org/modules/myalbum/photo.php?lid=223

to jest MorphOs czy Linux a może jeszcze jakiś inny???

Czy takie ikonki można mieć na maorphie???
[#7] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@Mleko, post #1

Oprócz mojego pytania. w tym wątku - jaki to system??

Mam pytanie:

Stony napisał, że wszystkie programy wyglądaja tak super a tu znalazłem program (Voyager) który tak jak miałem obawy korzysta z MUI z Os 3.9 czyli wygląda tak jak stare Osy cfzy on może wyglądać tak jak okna w Morphie. Oto ten program.:

www.morphzone.org/modules/myalbum/photo.php?lid=219
[#8] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@Mleko, post #6

Przecież tam jest napisane, że to Linux (nad obrazkiem). Co do ikonek, to owszem, ikony w MOS-ie są 24-bitowe z 8-bitową przezroczystością, więc można.
[#9] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@Mleko, post #7

To jest zrzut ekranu prehistorycznej (chyba sprzed 6 albo 7 lat) wersji Voyagera 1.0 (aktualnie używam wersji 3.4.6). Poza tym musisz pamiętać, że w MUI wszystko ustawia użytkownik. Domyślna konfiguracja wygląda nieciekawie, trzeba ją nieco dopieścić. Warto zauważyć, że wersja MUI dostępna w MOS-ie pozwala na znacznie więcej niż ta dostępna dla OS 3.9 (gradienty, 24-bitowe grafiki z płynną przezorczystością itp.)
[#10] Re: MorphOs i programy z Motorloi

@Mleko, post #7

Mleko napisał(a): > korzysta > z MUI z Os 3.9 >

Tak dla sprostowania co dla wielu jest oczywiste dla Mleka może nie:
MUI nie jest częścią OS3.9 !
Nie ma specjalnej wersji MUI dla OS3.9 !
Wersja MUI 3.8 z 1997 roku działa na Amigach z zainstalowanym
systemem operacyjnym 3.9 !!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem