[#1] Pegasos&Mos&DVD
Mam pytanie, czy na Pegazie 1 z Mosem 1.4 da się odtworzyć filmy DVD ?

[#2] Re: Pegasos&Mos&DVD

@Marcin, post #1

Da się. Wystarczy napęd DVD i mplayer. Osobiście nie sprawdzałem (nie mam DVD), ale opieram się na tym co piszą inni użytkownicy. Sam testowałem jedynie DivX-y odtwarzane z CD-ROMów lub z dysku.

[#3] Re: Pegasos&Mos&DVD

@Marcin, post #1

Marcin napisał(a): > Mam pytanie, czy na Pegazie 1 z Mosem 1.4 da się odtworzyć > filmy DVD ? > >

Da się... Jedynie na razie są problemy z niektórymi odtwarzaczami DVD,
jeśli są puszczane płyty encrypted. Podobnież w 1.5 jest już
poprawiony błąd w bibliotece dekodującej...
[#4] Re: Pegasos&Mos&DVD

@Tomek (Kaczus), post #3

Jakie są sugerowane odtwarzacze DVD ? Istnieje gdzieś lista kompatybilnych urządzeń dla Peg/MOSa ?
[#5] Re: Pegasos&Mos&DVD

@Marcin, post #4

Nie wiem... Ale z tego co się zorientowałem to problemy były z
Liteonami.... Czy z jakimiś jeszcze nie wiem, nie widzialem info na
liście dyskusyjnej uwag... Teoretycznie powinny działać wszystkie, ale
to jak zwykle teoria... Jeśli płyta nie jest zabezpieczona przed
piraceniem, to działa bez problemu na wszystkich odtwarzarkach, gorzej
jest z ta zabezpieczona, ale z tego co wiem, maja poprawic biblioteke
dekodujaca...
[#6] Re: Pegasos&Mos&DVD

@Tomek (Kaczus), post #5

Czyli jest w Mosie program do odtwarzania DVD? Jaka jest potrzebna karta gfx ? Voodoo 3 wystarczy ? Naped to sie sprawdzi w sklepie z Pegazem... :)

[#7] Re: Pegasos&Mos&DVD

@Marcin, post #6

W samym MOSie nie ma zintegrowanego playera DVD, ale jest do sciagniecia za friko MPlayer, ktory odtwarza DVD, VCD i roznorodne Divxy, Xvidy, czy co tam sobie ktos jeszcze wymysli. A karta GFX raczej nie ma tutaj znaczenia - od niej moze zalezyc conajwyzej jakosc obrazu, bo na VooDoo3 jest ona o wiele gorsza niz Radeonach.
[#8] Re: Pegasos&Mos&DVD

@marcik, post #7

dzieki, fajnie wiedziec ze Voodoo jest gorsze, tylko problem jeszcze z 3D na radkach z tego co mowi sie.... a ja chialem kupic Voodoo5 5500 AGP za 140 pln....hmmm moze nie warto ?

Mam pytanie, jakie radki sa supportowane pod mosem i linuxem? czy wszystkie ?

[#9] Re: Pegasos&Mos&DVD

@marcik, post #7

Rozumiem, ze MPlayer poradzi sobie z DVD :)
Czyli moge kupic odtwarzacz DVD do Pega i ogladac filmy na DVD ??
[#10] Re: Pegasos&Mos&DVD

@Marcin, post #9

Poradzi, ale z obecnym MOSem nie wszystkie DVD-ROMy chca dzialac. Jak trafisz na niezbyt dobrze wspolpracujacy to nie odtworzysz zakdodowanych plyt DVD. Podobno ma byc poprawione z nowym MOSem, ale jak masz zamiar zakupic Pegaza w najblizszym czasie to radze sie umowic ze sprzedawca DVD czy mozesz oddac naped jak nie bedzie chcial wspolpracowac z Twoim kompem.
[#11] Re: Pegasos&Mos&DVD

@marcik, post #10

To spoko nie ma problemu, jedynym problemem, byl wg mnie brak ew. programu do odtworzenia DVD :(. Dzieki forum wiem, ze jest takowy programik :)

Czy ktos z Pegazowcow ma moze DVD ROM i odtwarza plytki?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem