[#1] Pegasos i dzojstik.
Czy gry uruchamiane :

na MOsie,
pod emulatorem UAE MOS,
na Linuxie,
na MOLu,

korzystaja z dzojstikow/padow/kierownic od pc ??

[#2] Re: Pegasos i dzojstik.

@Marcin, post #1

AFAIK MOS ma stery do padow na gameporcie, jaki i do padow na USB, wiec nie powinno byc problemow (oczywiscie, jak tylko gra go obsluzy). Na Linuxie takze nie powinno byc porblemow.
[#3] Re: Pegasos i dzojstik.

@marcik, post #2

co to jest AFAIK MOS i czy to jest wbudowane w system MorphOS (sorry ale nie mam pegaza i nie wiem co to jest)? czy sterowniki sa też do dżojstików i padów (które aktualnie są w sprzedaży) Logitecha na USB :)
[#4] Re: Pegasos i dzojstik.

@Wrona, post #3

AFAIK - proponuje przejrzec liste skrotow uzywanych w necie ;)

MOS - skrot od MorphOSa ;)

Nie wiem czy sa stery do dzojow Logitecha, ale jesli sa one zgodne z standardem USB (wedlug mnie powinny byc) to nie widze przeszkod.
[#5] Re: Pegasos i dzojstik.

@marcik, post #4

MOS - skrot od MorphOSa

Dziwne, ze ktos kto zadaje pytanie w dziale "MorphOS" nie wie, ze "MOS" to skrot od niego. :) Od dwoch lat w swiecie amigowym czesciej sie czlowiek spotyka z wyrazem "MOS" niz "Amiga".
[#6] Re: Pegasos i dzojstik.

@MDW, post #5

co to jest MOS to ja wiem, tylko nie wiem co to jest AFAIK (myslalem ze to jest pelna nazwa AFAIK MOS)
Dziekuje za odp.
[#7] Re: Pegasos i dzojstik.

@MDW, post #5

MDW napisał(a):

> Od dwoch lat w swiecie amigowym czesciej sie czlowiek spotyka z wyrazem "MOS" niz "Amiga".

Chyba tylko i wyłącznie na forum dla MorphOS.
[#8] Re: Pegasos i dzojstik.

@Wrona, post #6

Aaaa hehehe. :) Rozumiem. W takim razie przepraszam i zwracam honor (pomimo tego, ze go wcale nie zabralem). :)
[#9] Re: Pegasos i dzojstik.

@amigafan, post #7

Chyba tylko i wyłącznie na forum dla MorphOS.

No wlasnie nie. :) Mam na mysli wszystkie ogolnoamigowe miejsca. Zreszta popatrz jak wygladal i bedzie wygladal "Amiga Meeting". Gdzie tam Amiga? :) Zapraszali, zapraszali, nazwe imprezy zachowali, a Amigi ani sladu. Cos prawdziwi Amigowcy chyba maja serdecznie w d... promocje swoich maszyn/systemu. Poza tym czolowa swiatowa firma produkujaca sprzet dla Amigi Classic tez chyba znowu oleje krajowa impreze (pomimo zaproszenia)...
[#10] Re: Pegasos i dzojstik.

@MDW, post #9

MDW napisał(a):

>
> No wlasnie nie. :) Mam na mysli wszystkie ogolnoamigowe
> miejsca.

Nie przesadzaj widac jak bardzo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Wyobraz sobie ze poswiecilem sie i sprawdzilem jak to wyglada w rzeczywistosci. I tak na glownej stronie PPA slowo Amiga pojawia sie 16 razy, dla porownania morphos 2 razy, mos 0 razy a Pegasos 6 razy, z tym ze 4 z tych szesciu to linki do forum pegasos i dzojstick ;)

Zreszta popatrz jak wygladal i bedzie wygladal "Amiga
> Meeting". Gdzie tam Amiga? :) Zapraszali, zapraszali, nazwe
> imprezy zachowali, a Amigi ani sladu.

Rzeczywiscie userzy AONE i betatesterzy OS4.0, maj nieco inne plany niz udzial w AM 2004. Niemniej z tego co wiem to byly nawet prowadzone negocjacje aby sciagnac na AM A1 i OS4.0 z zagranicy. Takze nie mow hoop......

Cos prawdziwi Amigowcy
> chyba maja serdecznie w d... promocje swoich maszyn/systemu.

Zapewniam Cie ze sie mylisz. O czym zapewne przekonasz sie w najblizszych tygodniach.

[#11] Re: Pegasos i dzojstik.

@Mufa, post #10

Mufa napisał:

I tak na glownej stronie PPA slowo Amiga pojawia sie 16 razy, dla porownania morphos 2 razy, mos 0 razy a Pegasos 6 razy, z tym ze 4 z tych szesciu to linki do forum pegasos i dzojstick ;)

Możnaby jeszcze przeanalizować ile razy słowo Amiga pojawia się w kontekście Amigi One. Dwa razy?

Rzeczywiscie userzy AONE i betatesterzy OS4.0, mają nieco inne
plany niz udzial w AM 2004.

Zamknięte spotkanie sekty, żeby przypadkiem ktoś się nie dowiedział i nie przyszedł . A tak poważnie, nie chodzi czasem o to, żeby uniemożliwić niezdecydowanym bezpośredniego porównania Pegasosów i MorphOS-a z AmigaOne i OS4? Czyżby mogło wypaść niekorzystnie dla Jedynie Słusznego Systemu?

Zapewniam Cie ze sie mylisz. O czym zapewne przekonasz sie w
najblizszych tygodniach.

Konrad Bielski serwuje na eXecu taki tekst mniej więcej co miesiąc. I dalej nic. Przecież płytki z OS4 pojechały się już tłoczyć... To ile czasu zajmuje wytłoczenie 2000 sztuk? Chyba nagrywarką by już zdążyli to zrobić... No ale na pewno się mylę i przekonam się o tym w najbliższych tygodniach ...

[#12] Re: Pegasos i dzojstik.

@Grzegorz Kraszewski, post #11

....hmmm.... a ja tylko chcialem dowiedziec sie, czy do Pega moge
podlaczyc dzojstik. Narazie to dyskusja zeszla na inny temat, ale moze
czasami, ktos mi podpowie, czy mozna podlaczyc dzoja....
[#13] Re: Pegasos i dzojstik.

@Marcin, post #12

Podłączyć możesz. A czy będzie działał to ci powioem jak kupię dżoja. POZATYM GIERKI TO SĄ NA PEGAZA TYLKO 4 W KTÓRE MOŻNA POGRAĆ tj: Quake I, Quake II, HereticII, Shogo a do tego dżoja nie trzeba.
Pozdrawiam
[#14] Re: Pegasos i dzojstik.

@Arbuz, post #13

Jeszcze można pograć w Earth 2140.
[#15] Re: Pegasos i dzojstik.

@Marcin, post #12

Ja podłączałem 2 pady USB (m$ i Logitecha, modeli nie pamiętam, ale jak coś mogę się dowiedzieć) i oba mi nie zadziałały :( . Nie wiem, może coś źle robiłem ;) .
Warto zerknąć na www.morphzone.org, można znaleźć troche info o tym co działa, a co nie z Poseidonem.
[#16] Re: Pegasos i dzojstik.

@Grzegorz Kraszewski, post #14

Można też i w Wipeout 2097 :) . Chociaż na morphzone jakis koleś pisał, że we właściwej grze pad nie działa, jedynie w menu początkowym jest ok.
[#17] Re: Pegasos i dzojstik.

Mi na PegazieII G4 1Ghz nie działa Earth2140. Czemu? Nie wiem.
[#18] Re: Pegasos i dzojstik.

@Arbuz, post #17

Może nie masz patcha ?
p.s.
http://www.morphzone.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=998&forum=3#8548
[#19] Re: Pegasos i dzojstik.

@deez, post #18

Earth 2140 nie działa na pegazie - przystosowany jest do pauli
Lecz może jak zciągnął byś patcha by zadziałał
[#20] Re: Pegasos i dzojstik.

@Wrona, post #19

Gdzie można dorwać tego patcha?
Pozdrawiam
[#21] Re: Pegasos i dzojstik.

Niestety nie wiem gdzie jest w sieci.
Ale wiem ze jest, kiedys widzialem go na jakiejs stronce amigowej (polskiej). Spytaj "Grzegorza Kraszewskiego"(piec komentarzy wczesniej)
Moze on wie jezeli mówi ze dziala na pegazie Earth 2140
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem