@Marcin,
post #1
Mysle, ze FDD oni sobie jednak ni beda zawracac glowy. Maja awersje do tego napedu. :) Ja na szczescie tez. Jak komus strasznie zalezy na tym czyms to musi kupic jakas stacje na USB - ta podobno dziala.
Na nowe karty 3D bym nie liczyl chociaz nie jest to calkowicie wykluczone. Natomiast bardzo duzo sie zmieni jezeli chodzi o obsluge obecnych kart 3D. Zwlaszcza TinyGL pokaze pazury. Newsy z tego swiata jak na swiat amigowy sa naprawde imponujace. Zaznaczam, ze JUZ sa a nie beda. Z tego co wiem to Voodoo4 nie jest tylko "szybszym Voodoo3" i warto ja miec w Pegazie. Sam sie zastanawiam nad wymiana Voodoo3 2000 AGP na Voodoo4.
Karty dzwiekowe? Tez nie sadze zeby pojawily sie jakies nowe. I tak 95% ludzi uzywa zintegrowanej na plycie karty. A jak ktos ma kaprys to wsadza SoundBlaster 128 albo Live. :)
Mysle, ze glowny nacisk polozony bedzie na poprawienie bledow i dokonczenie rzeczy nieskonczonych w 1.4. Z tego co wiem to 99% bledow juz dawno poprawiono. Mam cicha nadzieje (niestety nie potwierdzona czymkolwiek), ze Ambient zacznie byc naprawde "uzywalny". Bez watpienia predkosc jeszcze skoczy. A takie naprawde nowe rzeczy to sa niestety tajemnica i sam bym je chcial poznac. Nawet sam termin wypuszczenie SMO 1.5 jest tajemnica, ktorej chyba nie zna jakakolwiek osoba na swiecie. :) Wrobelki cwierkaja, ze moze juz niedlugo, bo juz w etj chwili nowinek sie tyle uskladalo, ze spokojnie mozna byloby wypuscic nie tylko 1.5 ale i 1.6. ;)