[#1] MOS i DVD
Czy dla MOSa sa obecnie dostępne jakieś programy odtwarzające DVD i VideoCD - mam na mysli obsluge menu jak w cywilnym odtwarzaczu dvd (pomijam MPlayer`a) ?

[#2] Re: MOS i DVD

@Marcin, post #1

Freeware'owy Mplayer?
kg
[#3] Re: MOS i DVD

@Marcin, post #1

VideoCD zawsze ogladam Froggerem ale menu tam nie ma. Jak dla mnie to brak tych cudakow przed wlasciwym filmem jest raczej zaleta a nie wada. :) Jak sie taki film wsadzi do peceta i oglada w tradycyjny sposobto mozna szalu dostac. "Przewijanie" wola o pomste do nieba, glosniej/ciszej dac sie nei da, pazue mozna zrobic tylko na tym chorym malym podgladzie, nie mozna przelaczyc z ekranu na okno i odwrotnie. Okropienstwo! Nawet gdybym ogladal na pececie to i tak uzywalbym jakis zewnetrznych playerkow (PowerDVD?) a nie tego "czegos" co sie pojawia po wlozeniu plyty do czytnika. A na temat DVD to nie moge powiedziec czegokolwiek, bo nie mam pojecia. :)

[#4] Re: MOS i DVD

@kgalazka, post #2

Można w nim uzyskać napisy?
[#5] Re: MOS i DVD

@MDW, post #3

Z DVD jest duzo lepiej. Na poczatku pojawia Ci sie menu w ktorym mozesz wybrac m.in. jezyk w jakim maja byc napisy czy tez sciezka dzwiekowa, odpowiednia scene z filmu bez zabawy w przewijanie oraz inne dodatki typu trailery czy tez wywiady z tworcami filmu. Zeby tak to dzialalo na mojej starej Amisi z 060 to bylo by super :)
[#6] Re: MOS i DVD

@Tomek, post #4

Mozna - nie sprawdzalem najnowszych wersji - w starszych trzeba bylo ustawic odpowiednia wartosc w tooltypach
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem