[#1] Ponad 600 deweloperów w MDC?
Na MorphOS-News.de chwalą się, że w MDC jest już zarejestrowanych ponad 600 deweloperów. Czy nie uważacie, że ta liczba jest sztuczna i sama wiadomość służy bardziej do celów marketingowych? Przecież wielu ludzi, z tego co mi wiadomo mogło się zapisać do MDC tylko w jednym celu - by pobrać MorphEDa. Czy takie osoby to w każdym przypadku deweloperzy? Moim z daniem to jest bardzo wątpliwe. Czyżby konieczność zarejestrowania się do MDC by pobrać MorphEDa była środkiem do zwiększania sztucznej liczby deweloperów?

[#2] Re: Ponad 600 deweloperów w MDC?

@grxmrx, post #1

No, na około 1200 sprzedanych Pegazów wychodzi, że co drugi to deweloper.
[#3] Re: Ponad 600 deweloperów w MDC?

@grxmrx, post #1

Na spotkaniu dla developerow na Amiga Meeting 2002 polowa sali nigdy nie napisala zadnego programu.:) Niczego wiec sensacyjnego nie napisales.
[#4] Re: Ponad 600 deweloperów w MDC?

@grxmrx, post #1

Czyżby konieczność zarejestrowania się do MDC by pobrać MorphEDa była środkiem do zwiększania sztucznej liczby deweloperów?

Tak. :D Pojęcie "developer" zostało BARDZO poszerzone przez Genesi. ;) Z tego co widać jest nim każdy kto ściągnął SDK dla MorphOSa. Ja ten zestaw ściągnąłem jeszcze na Amidze w czasach kiedy nie byłem jeszcze przekonany do Pegasosa. Poprostu miałem nadzieję na darmowego GoldEDa.

Myślę, że powinno się policzyć tych którzy coś napisali i taką liczbę developerów podawać. Wyszłoby na pewno dużo mniej ale jednak nie aż tak znowu mało (jak na tak miniaturowe środowisko).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem