[#1] Genesi....
Łamie mnie w kościach, że to już koniec.... Genesi się nie odzywa, z MOSem cisza... Genesi poszło w stronę Linux box-ów. Szkoda, a mialo byc cudownie. Myślę, że Genesi można olać. W końcu to bPlan produkuje płyty Pegaza, a MOS Team, już nie jest wspierany przez Genesi. Jedynym REALNYM ratunkiem jest OS4 dla Pegaza lub niezalezny OS (np MOS) od Genesi.

[#2] Re: Genesi....

@Marcin, post #1

Co to za czarnowidztwo? Skąd takie wiadomości?
[#3] Re: Genesi....

@Marcin, post #1

Ojj, Panu brakuje plazy na Hawajach (slonce uspokaja), albo pan...nierozumie ze zapomnial odejsc od Amigi w 2000, teraz to juz naprawde zapozno :)
[#4] Re: Genesi....

@Tomek, post #2

czarnowidztwo ?? raczej makabryczna prawda :P

[#5] Re: Genesi....

@Marcin, post #1

Sam na to wpadles czy ktos Ci podpowiedzial
[#6] Re: Genesi....

@Marcin, post #1

Zamiast smęcić przyjedź na AmigaMeeting zobaczyć MorphOSa1.5.
[#7] Myślenie owiec (Re: Genesi....)

@Jacek Piszczek, post #6

Owce widzą świat zero-jedynkowo. Genesi wcześniej koncentrowała się wyłącznie na rynku owczym, a teraz dostarcza Pegasosy Motoroli. Więc automatycznie wyciągają z tego wniosek, że z Morphosem koniec.

[#8] Re: Myślenie owiec (Re: Genesi....)

@Rafał, post #7

Czy mógłbyś rozwinąć temat "dostarcza pegasosy motoroli"?
[#9] Re: Myślenie owiec (Re: Genesi....)

@Tomek, post #8

no właśnie. co ma do tego Motorola? przecież oni tylko sprzedają swoje procki dla Pegazów.
[#10] Re: Genesi....

@Jacek Piszczek, post #6

Jaasne, gadka godna niemal prawdziwego betamuszkietera.
Oglądanie, czy nawet kliknięcie na coś myszą, na jakimś pokazie to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej.
[#11] Re: Genesi....

@Jacek Piszczek, post #6

a czy bedzie dostepny MOS 1.5 dla szarych uzytkownikow ?? moge sobie skopiowac ??

[#12] Re: Genesi....

@Jacek Piszczek, post #6

Zobaczyc to jedno , ja bym chcial uzywac
[#13] Re: Genesi....

@MiniQ, post #10

Nie czujesz tej wielkiej radosci ze wkoncu mozesz zobaczyc , popatrzec sie na niego ze jest i ze juz niedlugo minie "two weeks" albo nawet "two years"...normalnie uwielbiam wystawy.ehh..
[#14] Re: Genesi....

@MiniQ, post #10

Popieram. To z czego sie najbardziej smiali MOSowcy teraz maja na swoim podworku.
[#15] Re: Genesi....

@Stefkos, post #12

Dobrze Godo!!! My kcem MOSa!!! (dzis dzien pochodow i manifestacji to
moze pomanifestujemy? :P
[#16] Re: Genesi....

@Tomek (Kaczus), post #15

Zobacz Kaczus , odkad mam Pegaza jezdze po Meetingach i promuje to maszyne jak moge.
Z tym ze pol roku bez nowego MOS'a to dla mnie przesada. Zblizaja mi sie dwie wazne imprezy dla Pegasosa (12 , 15 maj) no i d-pa...bede pokazywal system sprzed pol roku...a jak cos sie s..pszy to bede opowiadal ludziom bajki : "Hej to sie juz nie wiesza w najnowszej wersji , mozesz sie cieszyc! Nowa wersja wyjdzie za 5 lat....".Ehh sam sie dziwie ze dopiero mnie to zaczelo wkurzac.
[#17] Re: Genesi....

@Stefkos, post #13

Nie czuję tej radości, bo ja już widziałem MOSa 1.5 u Morgotha, wcześniej, i nie muszę jeździć na pokazy by go widzieć...
[#18] Re: Genesi....

@Stefkos, post #16

Spoko wodza, ja sie juz przestalem martwic, jesli bedzie mozna w PPA zarejestrowac PegXMac-a to bede mial MacOSa na Pegu.

[#19] Re: Genesi....

@Jacek Piszczek, post #6

heh przyjade na AM, nawet z plyta CD, ktora bede mogl zapelnic nowiutkim MOSem 1.5 :)

[#20] Re: Genesi....

@Tomek (Kaczus), post #15

Nie martw się, i tak odpowie Ci echo, bo chyba na pewno nie J.Piszczek, albo ktoś inny z MOS teamu. ;)
[#21] Re: Genesi....

@MiniQ, post #20

odpowie..... :) trzymam kciuki za JP i MOSteam....
[#22] Re: Genesi....

@Marcin, post #18

Czy to tak ciezko zainstalowac sobie linuxa i na nim MOL'a a potem MacOS'a.
W sumie od kiedy mam Pegaza (od roku) mam tu MacOS'a i jakos nie musialem rejstrowac tego dziwnego wytworu.
[#23] Re: Genesi....

@MiniQ, post #20

No Jacy trzeba oddac honor - czasem odpowiada, ze nie
odpowie....Niestety MOS team zamienia sie w betamuszkieterow...
[#24] Re: Myślenie owiec (Re: Genesi....)

@Tomek, post #8

[#25] Re: Genesi....

@Marcin, post #11

Nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie o termin releasu. Mogę za to odpowiedzieć na drugie pytanie: nie, nie będzie można go skopiować.

[#26] Re: Genesi....

@Jacek Piszczek, post #25

....buuu... tak myslalem. Pewnie ekipa MOS Teamu czeka na wydanie OS4 :P

[#27] Re: Myślenie owiec (Re: Genesi....)

@Rafał, post #24

Ejże! Ja tu tylko widzę, że Genesi załapało się na okazję, która może spowodować, że płyta Pegasos wyjdzie z garażu i osiągnie przyzwoitą cenę... Chyba nikt nie będzie zabraniał instalacji na niej Morphosa...
A poza tym Genesi też chyba jest jakby "partnerem" także IBM?..
[#28] Re: Genesi....

@Jacek Piszczek, post #25

....lepiej nie pokazywac MOSa 1.5, po co denerwowac uzytkownikow
Pegazow ? -serca im pekna, jak zobacze tego poprawionego
MOSa....
[#29] Re: Genesi....

@MiniQ, post #17

To powiedz chociaż czy warto jechać jeśli się u morgotha nie widziało...
[#30] Re: Genesi....

@Tomek, post #29

Będzie trochę rzeczy, których Morgoth nie ma. Poza tym będziemy pokazywać czysty system a nie tą dziwną, zaśmieconą hybrydę jakiej używa Morgoth

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem