@Andrzej Drozd,
post #13
Szanowny kolego AD !
Przeciez te elementy zestawu skladajace sie na kompa jak CDRW, HDD, kart PCI itp sa wspolne.
Monitor drogi ?? a ile kosztuje Twoje zdrowie 700 pln ? Chyba, ze mozna kupic nowe oczy za 700 pln, to masz racje. Ja wydalem 2 lata temu 2500 pln za dobrego NECa 19" i nie musze nosic okularow grubych jak denka po sloiku. Fdd?? hmmm, mam wiele urzadzen na karty pamieci SD jak telefon, aparat fotograficzny, mam tez czytnik w komputerze, po co mi stacja dyskow? Teraz slucham mp3 z karty, zaraz przeloze ja do aparatu cyfrowego i zrobie zdjecie, potem zaniose dane do kolegi pecetowca. Pojemnosc dyskietki max DOS 1,44 MB, ADOS 1,76 MB > to zmiesci mi sie AZ JEDNO ZDJECIE 2048*1535 32 bit JPG (3,2 mpix) :), no i ta predkosc a raczej powolnosc... Dla mnie "dyskietka" stala sie ta karta wielkosci znaczka pocztowego... o pojemnosci dziesiatek dyskietek.
Karta graficzna na Pega/A1 (AGP) i obudowa ATX. Prosze policz, ile kosztuje stara ledwo zipiaca karta gfx na PCI, ile kosztuje E/Box / Micronik Tower, oryginalna klawiatura do A3/4000, albo klawiatura PC z interfejsem do A1200, ile kosztuje karta USB na klasyka... ile kosztuje rekin G3/G4 ?