[#1] Tuner TV.
Czy mozna wyposażyć Pegasosa 1/2 w kartę TV ? Czy działa jakieś oprogramowanie z GRexa/Mediatora ? Czy można w Pegasosie 1/2 używać karty graficznej na AGP i tuner TV na PCI jednocześnie, czy muszę mieć kartę graficzną PCI i tuner PCI ?

[#2] Re: Tuner TV.

@Marcin, post #1

tego chyba jeszcze nik w praktyce nie sprawdził.
a przynajmniej nie widziałem żadnych publicznych testów.
:S
[#3] Re: Tuner TV.

@Marcin, post #1

Marcin napisał(a):

Czy mozna wyposażyć Pegasosa 1/2 w kartę TV?

Można.

Czy można w Pegasosie 1/2 używać karty graficznej na AGP i tuner TV na PCI jednocześnie, czy muszę mieć kartę graficzną PCI i tuner PCI ?

W Pegasosie I trzeba mieć kartę i tuner na PCI. W Pegasosie II, karta może być AGP.

[#4] Re: Tuner TV.

@Grzegorz Kraszewski, post #3

Jakie oprogramowanie obsługuje tunert TV w Pegu ??

[#5] Re: Tuner TV.

@Marcin, post #1

Tuner działa.....

tylko ze w pegazie I nie zadziała z karta graf na AGP (niestety Articia nie ma BUSMasteringu między AGP i PCI. W pegazie II działa bez zarzutu.
Program np. Visionary to obsługuje. :)
[#6] Re: Tuner TV.

@Brodek, post #5

Jeśli działa TunerTV w Pegu, to czy mogę zgrywać nadawany program do pliku...hmmm jako divix, videocd itp ??

[#7] Re: Tuner TV.

@Brodek, post #5

Czy Pegaz z programem visionary obsluguje cyfrowe tunery satelitarne ? Strona z tym programem, jest nieaktualizowana od dawna...

[#8] Re: Tuner TV.

@Grzegorz Kraszewski, post #3

Czy w Pegu mogę wykorzystac tuner radiowy ?

[#9] Re: Tuner TV.

@Marcin, post #4

Z tego co pamiętam to jednym z programów do obsługi jest również AmithlonTV.

[#10] Re: Tuner TV.

@R-Tea, post #2

Nikt nie sprawdził? Przecież pozazywałem działającą kartę TV na Pegazie2 podczas AmigaMeeting 2004.
[#11] Re: Tuner TV.

@Marcin, post #6

AFAIK nie ma żadnego softu potrafiącego zgrywać stream audio/video na HD. Do tego z resztą potrzebna byłaby karta TV ze sprzętowym encodowaniem.
[#12] Re: Tuner TV.

@Marcin, post #8

Tuner radiowy jak najbardziej działa.
[#13] Re: Tuner TV.

@Jacek Piszczek, post #11

Nie pamiętam dokładnie nazwy programu, ale na Mediatorze z tunerem tv możnabyło zgrywać do pliku...

[#14] Re: Tuner TV.

@Marcin, post #13

hmmm.. może SuperTV ma taką opcję?
http://www.petergordon.org.uk/files/stv_1-0.lha
[#15] Re: Tuner TV.

@Jacek Piszczek, post #11

z tego so pamietam twoja karta chyba to potrafi, ale w tej chwili prawie kazda karta zgrywa do mpeg2. za 199zł mozna juz kupic.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem