[#1] Sterowanie pilotem.
Czy Pegazem mogę sterować za pomocą pilota i urządzenia podłączanego pod USB/serial ? W świecie PC stała się moda na takie urządzenia. Np mogę ampa/dvd/cd obsługiwać pilotem.

[#2] Re: Sterowanie pilotem.

@Marcin, post #1

Nikt nie testowal tego...myślę ze nie będzie działać :(
[#3] Re: Sterowanie pilotem.

@Brodek, post #2

Dzięki za odpowiedź. W innych moich tematach widzę również udzielasz się. Dziękuję.

[#4] Re: Sterowanie pilotem.

@Marcin, post #1

Chodzi mi o coś takiego :)
[url]http://www.comp-art.pl/news.php?news_id=340[url]

[#5] Re: Sterowanie pilotem.

@Marcin, post #1

Wystarczy napisać stos do Irdy i sterowniki do konkretnych urządzeń :)
[#6] Re: Sterowanie pilotem.

@Jacek Piszczek, post #5

heh, czy bylby ktos mocny w programowaniu i napisal program na zamowienie ??

[#7] Re: Sterowanie pilotem.

@Marcin, post #6

Myślę że nie powinno byś to trudne. Na Amigę są programy które obsługuję port podczerwieni podłączony do karty TV podpiętej do Mediatora. Więc pegaz też to powinien umieć.
[#8] Re: Sterowanie pilotem.

@Marcin, post #3

Witam wszystkich.
Mam irde z allegro podlaczona do plyty bezposrednio, telefon obsluguje to spoko, ale jakiego progrmau moge uzyc zeby sterowac przykladowo allplayerem za pomoca np. pilota od magnatowidu ??

Probowalem za pomoca programu Girger ale to cos nie daje rady.

Z gory dzieki za szybka pomoc!
[#9] Re: Sterowanie pilotem.

@Jacek Piszczek, post #5

jak sie za to zabrac? wiesz moze gdzie znalezc potrzbna dokumentacje do irdy?
[#10] Re: Sterowanie pilotem.

@Tomek, post #8

Niefortunnie trafiłeś, to jest amigowe forum i raczej nie dostaniesz tutaj potrzebnej Ci odpowiedzi.
[#11] Re: Sterowanie pilotem.

@SirLEO, post #10

moj znajomy ma sterowanie pilotem tv w amidze classic. ukladzik jest podlaczony do portu myszki i po jego drugiej stronie jest odbiornik. moze uzywac pilota do sterowania np. songplayerem, czy jakas przegladarka obrazkow itd. tylko do czego (i czy sie da wogole) podlaczyc to w pegazie?
pozdrawiam

[#12] Re: Sterowanie pilotem.

@luk, post #11

a ja dodam jeszcze, że słyszałem iż podpięte są pod to jakieś skrypty Arexx'a i można w ten sposób sterować każdym programem, który ma arexxowy port.
tylko skąd twój znajomy wytrzasnął to urządzonko? sam zbudował?
[#13] Re: Sterowanie pilotem.

@R-Tea, post #12

Kiedyś ktoś na allegro sprzedawał takei urządzenie, sam sobie jedno kupiłem, urządzenie było podłączane do portu joysticka, do urządzenia była dołączana płyta z programem do konfiguracji, natomiast sterowanie programami, odbywało się za pomocą skryptów AREXXa. Ja sobie tak skonfigurowałem Amplifiera że obslugiwałem go pilotem do widea. )
[#14] Re: Sterowanie pilotem.

@tom256, post #13

w magazynie amiga był opis, schemat i program (schemat prosty zresztą). Chyba to wszystko było z aminetu lub Fisha można poszukać
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem