[#1] Błąd OF- update.
W Pegazie 1 jest poważny błąd utrudniający życie pegazowcom. Mianowicie podczas uruchamiania OF, gdy poruszę myszką wyskakuje błąd :(. Po tym Pegaz nie uruchamia się. Trzeba nacisnąć odpowiedni klawisz, potem wpisać komendę "boot", aby uruchomić MOSa. Czy są szanse na usunięcie tego błędu ?

[#2] Re: Błąd OF- update.

@Marcin, post #1

Tak, kiedy pojawi się uaktualnienie OF dla P1. Tego problemu w ogóle nie ma w przypadku myszy USB. Osobiście polecam myszki optyczne Logitecha.

[#3] Re: Błąd OF- update.

@Marcin, post #1

Tylko jest maly problem...mam do USB podłączony aparat fotograficzny ze stacją dokującą, czytnik kart SD/MMC/CF/MS/MSPRO/xD, niedlugo myślę kupić skaner pod USB i ....mam za mało portów. Poza tym, kupiłem dobrą myszkę na PS/2 i szkoda teraz wyrzucić kasę na myszkę USB...a nie zamierzam kupować badziewia hipermarketowego.

[#4] Re: Błąd OF- update.

@Rafał, post #2

Myszki optczne LogiTech rulz (sam mam taką M-DB58) A poza tym w OF to nie błąd tylko DEBUG a jak masz myszke pod USB to nie masz tego no i myszka superowa.
[#5] Re: Błąd OF- update.

@Marcin, post #3

Hmmm zawsze możesz sobie kupic HUB'a pod USB i powinno być ok ja wkrótce będe takiego testował, więc artykuł powinien sie pojawić.
[#6] Re: Błąd OF- update.

@Brodek, post #4

powinien byc update. gadka o myszce na usb to tylko odwracanie uwagi od problemu, albo wykręcanie się.
[#7] Re: Błąd OF- update.

@Brodek, post #4

To jest jeszcze jeden blad.... jak nacisne jakikolwiek klawisz oprocz ECS to mi sie wali proces startu...tez mam podlaczyc klawiature pod USB ??

[#8] Re: Błąd OF- update.

@R-Tea, post #6

Może nie odwracanie sie od problemu, ale porostu praktyczne podejście... no cóż nie odczuwam tego problemu bo nie używłem myzki ps/2 (inna sprawa ze poprostu mam juz od dawna uszkodzony port ps/2) Poprawka w OF jest konieczna ale jak jej nie ma sam jej przeciez nie napiszesz.
[#9] Re: Błąd OF- update.

@Brodek, post #5

Szanowny kolego! Ciekawa sprawa z tymi HUBami, milo bedzie przeczytac artka na ten temat. Milo bedzie tez wiedziec czy karty USB 2.0 beda dzialaly...USB 1.1 jest bardzo wolne :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem