[#1] mol
Czy ktos wie skąd wziąsc soft na maca działający pod molem
[#2] Re: mol

@Kristo, post #1

Z tego samego miejsca, co soft na zwyklego maca?
[#3] Re: mol

@marcik, post #2

jakby co, to:

www.versiontracker.com
www.macupdate.com
[#4] Re: mol

@Kristo, post #1

Możesz coś napisać o uzyskanej prędkości i kompatybilności ?
Jaki Macowy system zainstalowałeś ?
Zrobiłeś jakies testy MacBenchem ?
[#5] Re: mol

@Radoslaw, post #4

Witam

Jak ktos szuka oprogramowania do maca to mam juz namiary.Adres bliter@wp.pl
gosc ma wsyzstko co sie ukazalo na dzien dzisiejszy na macka.Jak tylko dorwe soft to zaczynam zabawe.Z tego co wiem to emulowanz mac jest troche wolniejszy od orginlu.
[#6] Re: mol

@Kristo, post #5

Mam zamiar w najblizszych dniach zabrac sie w koncu za emulacje PowerMaca, dlatego mam kilka dodatkowych pytan.

1. Czy ktos bawil sie Sheep Shaverem ?

2. Jesli tak to co jest lepsze, szybsze, dokladniejsze w emulacji ?

3. Czy na obu emulatorach trzeba uzywac osobnej partycji, czy tez mozna uzyc plikopartycji ?

4. Ktory system lepiej zainstalowac 9 czy X.
Przy tym nie chodzi mi tutaj o ich walory uzytkowe, tylko o to ktory mniej zamula emulowanego maca i pod kontrola ktorego zadziala wiecej softu.
[#7] Re: mol

@Mufa, post #6

AFAIK Sheep Shaver jest od dawna nierozwijany, wiec bedzie i wolniejszy i mniej dokladny. A na to ze OS X na nim pojdzie to bym nie liczyl.
[#8] Re: mol

@marcik, post #7

sheepshaver jest rozwijany,
http://gwenole.beauchesne.free.fr/sheepshaver/files/ a w innym miejscu można ciągnąć nowe pliki przez cvs

nawet próbowałem go kompilować na linux_ppc na mojej a1200 a efekty były ciekawe bo system 8.1 z płytki ruszył i pokazało się okienko a nawet sekwencja startowa poszła prawie do konca (potem się wywaliło ale juz na samym koncu - nawet rozszerzenia się wgrały) niestety nie jestem guru od programowania i jakby to ktoś ruszył to może byśmy (amigowcy na classikach) mieli emulator powermaca bo mol nie działał a SS by wystarczyło tylko poprawić . ale pewnie i tak nikomu się nie zechce ;( , a w wersji na x86 to chyba nawet jit jest.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem