[#1] Pegaz Mame i CGX5
Mam pewien problem. Dla potrzeb MAME muszę stworzyć kilka niestandardowych rozdzielczości np 224x324. Nie było by problemu gdyby nie to że nie bardzo wiem którą opcją mam przesunąć ekran próbny nowego trybu np w lewo aby widać było część ekranu po prawej stronie. Mam nadzieję, że jasno napisałem.Jakby co to postaram się wytłumaczyć jaśniej.
Pozdrawiam i THX za ewentualną pomoc
[#2] Re: Pegaz Mame i CGX5

@Arbuz, post #1

Zaraz zaraz, przecież nowe wersje MAME mają overlay i spokojnie będą działać na większych rozdziałkach.

Tak czy siak: Pulse Offset przesuwa ekran a Pulse Length zwiększa/zmniejsza go.
[#3] Re: Pegaz Mame i CGX5

@Jacek Piszczek, post #2

A czy overlay dziala na wszystkich obslugiwanych radkach w 1.4? Bo cos mi sie wydaje, ze na 8500 nie dziala.
[#4] Re: Pegaz Mame i CGX5

@Jacek Piszczek, post #2

THX sprawdzę.
Pozdrawiam
[#5] Re: Pegaz Mame i CGX5

@Arbuz, post #1

Jezeli gra ma taka dziwna rozdzialke to chyba znaczy ze standardowo pracowala na telewizorze "polozonym na boku". Wiec jezeli stworzysz taka rodzialke to bedzie ona nienaturalnie rozszerzona w poziomie. Moze poprostu odpal ja w 512x342...i wobraz sobie ze jestes w salonie gier :)
[#6] Re: Pegaz Mame i CGX5

@Andrzej Drozd, post #5

Zawsze mogę obrócić monitor. Prawda? )
A tak poważnie chcąc stworzyć rozdzielczość np: 244x320 jakoś nie mogę uzyskać nawet ekranu tekstowego. Czy to jest normalne?
Tzięki za wszystkie powyższe rady.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem