[#1] zwisy Voodoo
Mam Pegaza II G4 i 512MB ram, Voodoo3 3000.
Jezeli otworze Ambienta w trybie 24bit i np. wejde do
Ambient Settings i poklikam po kategoriach mam
momentalnie zwis. W trybach nizszych (16bit) wszystko jest
OK, moge rowniez otworzyc dowolny ekran w trybie 24bit
i pracowac na nim bez problemow, ale Ambient
w 24bitach to zwis murowany po kilku kliknieciach.
Mial ktos cos takiego? Jest to ewidentnie wina
Voodoo czy moge miec cos zle ustawione gdzies?
Jakies pomysly?
[#2] Re: zwisy Voodoo

@quaint, post #1

sprzedaj komputer i popmuj liscie na drzewach ................

a swoja droga trzeba se bylo kupic raedona a nie jakies wódó (wódka to co innego)
[#3] Re: zwisy Voodoo

@quaint, post #1

To na pewno nie jest wina VooDoo. Ambient to niedorobiony kawałek softu, i bazowanie ja jego wybrykach w sytuacji gdy się ocenia sprzęt, to nieporozumienie.
[#4] Re: zwisy Voodoo

@kefir, post #2

sprzedaj komputer i popmuj liscie na drzewach ................
a swoja droga trzeba se bylo kupic raedona a nie jakies wódó (wódka to co innego)

Tak poza tym, to masz coś jeszcze sensownego do dodania, czy to jest wszystko co potrafisz z siebie wydalić?

[#5] Re: zwisy Voodoo

@quaint, post #1

Ja mam taki sam zestaw tylko że mam 256MB ram i nie mam tego problemu
[#6] Re: zwisy Voodoo

@kefir, post #2

Porada na miare infolinii M$a... :(
[#7] Re: zwisy Voodoo

@quaint, post #1

Moze karta Voodoo ma za malo pamieci, z tego co pamietam V3 3000 miala max 16 MB. Nie jestem pewien, czy Peg/MOS nie rezerwuja sobie czesci pamieci graficznej karty Voodoo, np jak mialo to miejsce w Mediatorach...i max tryb wyswietlania to 16 bit.
[#8] Re: zwisy Voodoo

@quaint, post #1

Mam Pegasosa 2 G4, kartę VooDoo3 3000 16 MB, 256 MB RAMu i nie obserwuję tego problemu. Może przyczyna tkwi gdzie indziej?

[#9] Re: zwisy Voodoo

@stony, post #8

To juz sam nie wiem. Mam nadzieje, ze nie oznacza to bugu w Pegasosie 2 :(, chyba ze Marvell...
[#10] Re: zwisy Voodoo

@Cargo, post #9

Wydaje mi się, że problem jest programowy w tym przypadku. Pewnie jakaś biblioteka się dubluje w sys i mossys lub cos innego koliduje.

[#11] Re: zwisy Voodoo

@grxmrx, post #10

mam tak na golym mosie odpalonym z cd.
[#12] Re: zwisy Voodoo

@quaint, post #11

to powyzej to nieprawda, na golym bylo ok i nawet juz rozwiazalem problem. Zwisy wystepuja w zaleznosci od czestotliwosci odswiezania obrazu. W 24bitach musze miec 75Hz zamiast 85 i jest dobrze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem