[#1] RAD i DMS
W jaki sposób zamontować RAD na Pegazie? Kiedyś na AMI używałem radu do rozpakowywania dms-ów. A może jest jakiś inny program aby można było rozpakować dms-y.
Pozdrawiam
[#2] Re: RAD i DMS

@Arbuz, post #1

Na przykład fms (dyskietki, ale nie tworzone w ramie ale jako pliki na dysku) http://ftp.uni-paderborn.de/aminetbin/find?fms
Są jeszcze takie do mountowania w ramie, ale nie pamiętam dokładnie nazwy, wiem że miałem je jako SD0: i tak dalej.

[#3] Re: RAD i DMS

@Arbuz, post #1

A może jest jakiś inny program aby można było rozpakować dms-y.

Jest... XadUnFile pozwala na rozpakowanie bezpośrednio do RAM: czy gdzieś na twardy dysk... zapoznaj się po prostu z pakietem XAD... ja mam podpięte w Magellanie poniższe funkcje, wykorzystujące polecenia Xad....:

konwersja na ADF
konwersja na LHA
rozpakuj do RAM:
rozpakuj na HD
pokaż zawartość

Żadna z nich nie wykorzystuje RADu...

[#4] Re: RAD i DMS

@Arbuz, post #1

Na przykład diskimage.device:
ftp://de.aminet.net/pub/aminet/disk/misc/diskimage.lha
do podmontowywania wszelakich obrazów dysków. Obecna wersja obsługuje w charakterze image'u równiez archiwa dyskowe, w tym DMS, za pośrednictwem xad.library.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem