[#1] instalcja mosa
na razie mam a1200 z partycjami: pierwsza ffs, potem pare sfs i liuxowe
jak to podłacze do pegazosa to co będę musiał zmienić:
wyłaczyć bootowalne sfs
podzielic startową ffs na dwie - jedną na kernele drugą na system
którą partycję mam włączyć jako bootowalną

mam taki problem z moim dyskiem ze nie byl widziany jak go podłączyłem do pegazosów - jako drugi. jak myslicie zrobienie podzialu na partycje wczesniej i zainstalowanie kerneli coś moze w tym pomóc zy czeka mnie formatowanie calego dysku
ps. mam samsunga 80gb
[#2] Re: instalcja mosa

@rzookol, post #1

W FFS musi być jedynie partycja na której leży kernel. Natomiast partycja z systemem może być w SFS bez problemu. Ja mam np. partycję BOOT: o wielkości 20 MB i tam spoczywa wyłącznie kernel. A system jest na inne partycji w SFS. Oczywiście bootowalna powinna być partycja na której jest system, a nie ta na której leży kernel (chyba że to jedna i ta sama partycja co też jest możliwe, tak bootuje CD z systemem...)

[#3] Re: instalcja mosa

@rzookol, post #1

podzielic startową ffs na dwie - jedną na kernele drugą na system
To nie jest konieczne, to jest tylko zalecane... Mozna miec bootimage na partycji systemowej w ffs-ie (chyba, ze partycje systemowa chcesz miec w sfs-ie wtedy to musi byc osobna partycja)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem