[#1] instalacja Debiana3.0
ściągnąłem obrazy 10 płytek , wypaliłem , przygotowałem nową tablicć partycji ( mam już trzy systemy ) i.........nie mogć wystartować z pierwszej CD
Dlaczego nie mogć zabootować , gdzie popełniłem błąd
Znalazłem informacjć że nazwa płyty startowej Debiana to : "Debian GNU/Linux - Disk 1 Generic boot "
U mnie pierwsza płytka to " debian-30r3-i386-binary-1.iso"
[#2] Re: instalacja Debiana3.0

@maciejkk, post #1

A na pewno jest to wersja na PPC

[#3] Re: instalacja Debiana3.0

@Pawel, post #2

Sądząc po nazwie jest wersja na platformę Intela :)
[#4] Re: instalacja Debiana3.0

@ems, post #3

Celem uzupełnienia . Powinno być coś takiego :

Debian-30r2-powerpc-binary-1.iso . ażne oczywiście jest to powerpc :)
[#5] Re: instalacja Debiana3.0

@ems, post #4

hmm, zainstalowalem przez siec ale po resecie gdy powinien wgrac sie konfigurator pakietow (Configuring base system.. czy jakos tak) to tylko wyskakuje linijka ze chce zmienic mape klawiatury i Configuring base system - caly czas naprzemiennie. wie moze ktos co z tym zrobic?
[#6] Re: instalacja Debiana3.0

@maciejkk, post #1

czy mógłby mi ktoś pomóc,

instalowałem linuxa przez sieć, niestety po instalacji jest lipa bo podczas pierszego uruchomienia nie reaguje klawiatura
więc ściągnąłem obrazy i je wypaliłem - pojawił się następny problem - instalator odwołuje się do plików poprzez linki a chyba mi się bez lików wypaliło - wie ktoś jak ustawić makecd żeby wypalało z linkami?

ps. instalacja apusa to przy tym pestka ;)
[#7] Re: instalacja Debiana3.0

@rzookol, post #6

Co do klawiatury to mi poradzono aktualizacje OF w Peg2. Nie wiem jednak czy by to coś dało bo nie aktualizowałem jeszcze.

[#8] Re: instalacja Debiana3.0

@grxmrx, post #7

to może ktoś mi powie skąd ściągnąć pegxlina i jak go zainstalować na peg2 bo słyszałem że jest przygotowany tylko dla peg1?
[#9] Re: instalacja Debiana3.0

@rzookol, post #6

postepuj tak jak jest to w opisie instalacji na PPA - nie inaczej - zaciagajac obrazy masz na 90% woody - peg powinien miec sarge

[#10] Re: instalacja Debiana3.0

@Kwiatki, post #9

hmm, racja obrazy mam do woodego ale po instalacji z netu sarge i odpaleniu go nie reaguje klawiatura (a nie mam klawiatury usb). System startuje z kernela 2.4.25 a takze 2.6.8 co jest w PegXmacu ale sie nie zgadzają moduły i lipa z netem i filesystemami. rochę to wszystko denerwujące bo juz nie pamiętam ile razy sciagałem debiana przez net i dalej nic. Moze jeszcze popróbuję na Sid - może to pójdzie, najgorsze jest to że linuch by sie przydał z uwagi na to że pecet leży rozgrzebany a w czymś programy musze na uczelnię pisać (i to nie może być za każdym razem SDL). Albo zrobie tak że zainstaluje debiana na mojej a1200 - w porównaniu do tego co mam teraz instalacja apusa to bułka z masłem
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem