[#1] MOS i CDCat
Używa ktoś z Was może CDCata na MOSie?

Najpierw nie działała wersja pod PPC, idąc za radą grx wywaliłem plugin pod PowerUPa i wreszcie CDCat zaczął "pokazywać okno". Każda natomiast próba wyszukania czegokolwiek kończy się wyświetleniem na belce jednego z okien "*** Application is meditating ***" i zamrożeniem odświeżania go.

Może mi ktoś powiedzieć jak to zmusić do działania? To jest jeden z moich "musowych" programów na systemach ami-like, nie wyobrażam sobie życia bez niego i pojęcia nie mam czemu nagle na MOSie nie chce on działać w sytuacji, gdy działał zawsze i na wszystkim (kilka moich prwdziwych Amig i wiele instalacji na wszelakiej emulacji).

Help!!!
[#2] Re: MOS i CDCat

@Softfailur, post #1

U mnie nie działa wyszukiwanie niestety. Mam bardzo dużą kolekcję MP3 i niestety jak szukam to na piechotę w CDCAT-cie.Też poszukuję rozwiązania tego problemu
[#3] Re: MOS i CDCat

@Arbuz, post #2

Mozna wspomoc sie e-uae, ale to najprostrze wyjscie.
[#4] Re: MOS i CDCat

@Norbert, post #3

Jakoś nie o to mi chodzi...
[#5] Re: MOS i CDCat

@Softfailur, post #1

CDCat jest bardzo wrazliwy takze na Classicu. Winne sa nieodpowiednie wersje class MUI. Nie pamietam juz ktore robily taki badziew...
[#6] Re: MOS i CDCat

@Andrzej Drozd, post #5

A jakbyś sobie przypomniał to by było miło. Swoją drogą zastanawiam się czy na AOS4 pójdzie
[#7] Re: MOS i CDCat

@Arbuz, post #6

Heh, powiem zainteresowanym, że wersję 2.2 testowałem i też wisi... Normalnie rulez...
[#8] Re: MOS i CDCat

@Arbuz, post #6

Niestety nie wiem ktora to, moge jedynie podeslac wszystkie libsy z MUI 3.8 ale nie mam pojecia czy MUI 3.9 na Pegazie to strawi (zreszta wiekszosc i tak juz updejtowalem (czyli sa takie same gdy ktos updejtowale na MOSie). Sprawdz tez czy masz w libs: katalog compressors i odpowiednie moduly. Wczesniej ktos juz wspomnial ze moze by sprobowac na WinUAE ale mam lepszy pomysl. Mozna na innej partycji postawic WB3.1 (3.9 lepiej nie bo ktos z takim systemem tez juz kiedys zglaszal niepoprawna prace CDCata).
[#9] Re: MOS i CDCat

@Andrzej Drozd, post #8

wrrr z tym WinUAE, chodzilo o UAE :)
[#10] Re: MOS i CDCat

@Andrzej Drozd, post #5

mnie CDCat chodzi bez zastrzeżeń, więc również wydaje mi się że jakiekolwiek problemy to poprostu takie czy inne klasy MUI.

[#11] Re: MOS i CDCat

@Softfailur, post #1

Patch na CDCata znajduje się pod adresem http://dreamolers.meanmachine.ch
[#12] Re: MOS i CDCat

@Jacek Piszczek, post #11

teraz już tylko czekamy na patch do rtgmaster.library ;) (chyba że Napalm nie chodzi z innych powodów )
[#13] Re: MOS i CDCat

@Jacek Piszczek, post #11

A mógłbyś powiedzieć jak się paczuje to wszystko bo jakoś tego nigdy nie robiłem i mi nie wychodzi. Cóż tai ze mnie lamerek a angielski to tylko lekko liznąłem niestety
[#14] Re: MOS i CDCat

@Arbuz, post #13

Kopiujesz patcha do katalogu z CDCatem i piszesz 'spatch CDCat'.
[#15] Re: MOS i CDCat

@Jacek Piszczek, post #14

Sorki za problem ale wyskakuje:
This patch can not be applied to it
Patch failed, File cdcat.new not changed.

I co teraz

Pozdrawiam
[#16] Re: MOS i CDCat

@Arbuz, post #15

Najwyraźniej masz jakąś inną binarkę CDCata. Patch działa na tą z aminetu.
[#17] Re: MOS i CDCat

@Jacek Piszczek, post #16

Rzeczywiście działa ale tylko przy wersji z aminetu ale ta nie jest zarejestrowana a ta co mam zarejestrowana nie działa
[#18] Re: MOS i CDCat

@Arbuz, post #17

Cóż, jeśli zarejestrowana wersja to nie tylko klucz ale także oddzielna binarka to ani Piru ani ja nic na to nie poradzimy - nie używamy CDCata. Jako zarejestrowany użytkownik zwróć się lepiej do autora programu o poprawkę, w razie czego mogę podesłać mu info na temat tego, co trzeba poprawić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem