[#1] Frogger i subtitles
Dlaczego podczas używania napisów nie mam polskich liter? Używam ISO-pl. Jeśli przełączę na inną keymapę to wogóle się frogger nie uruchamia. Próbowałem z różymi rodzajami fontów i nic.
Pozdrawiam
[#2] Re: Frogger i subtitles

@Arbuz, post #1

Właściwie 100% krążących po świecie napisów ma polskie znaki w windowsowym standardzie CP1250. Dlatego Froggerowi trzeba dać fonty, które mają polskie znaki w tym standardzie. Keymapa nie ma tu nic do rzeczy to jest tylko obłożenie znaków na klawiaturze. Ja przed wojną (przed tym jak się rozleciał dysk) Froggerowi dawałem ściągniętego z peceta fonta ArialBold i wszystko grało jak należy. Do tego stopnia było ok, że bardzo mało używałem MPlayera.
[#3] Re: Frogger i subtitles

@MDW, post #2

a co jest z froggerem, na MZ są jakieś screeny z nowej wersji ale o nowej wersji słuch zaginął
[#4] Re: Frogger i subtitles

@rzookol, post #3

Róznica między tym co można ściągnąć ze strony Froggera, a tym co jest obecnie u Elfa na dysku jest taka jak róznica między sterownikami 3D do MOSa 1.4 a tymi z MOS 1.5, czyli ogromna. :) Nowy Frogger na pewno kiedyś będzie upubliczniony ale kiedy to nie wie nikt (a raczej ktokolwiek). Jakieś przerywane prace nad nim trwają i cały czas powolutku sunie do przodu. Zastanawiam się nawet jaki numerek Elf wrzuci w wersji którą zdecyduje się rozpuścić. Trochę głupio żeby po tyyyylu zmianach numerek wzrósł z 2.07 to 2.08. Oczywście żartuję. :P Tak więc z Froggerem jest sytuacja podobna do MorphOSa. Jest bardzo dużo gotowych zmian i nowinek i mogłoby to być puszczone do ludzi ale Elf chyba jakoś nie ma ochoty/motywacji/czasu (niepotrzebna skreślić) do tego żeby zrobić archiwum i je wrzucić na stronę. Na pewno to nastąpi ale kiedy to chyba nawet sam Elf nie wie. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem