[#1] stacja LS120
jak ktoś używa to czy mógłby mi podesłać mountlistę bo automatycznie sie nie montuje ;)
[#2] Re: stacja LS120

@rzookol, post #1

już nieważne - poradziłem sobie (mountlista z aminetu nie działa, trzeba lekko przerobić mountliste z fastATA)
[#3] Re: stacja LS120

@rzookol, post #2

hej, właśnie nabyłem taką stację - podesłałbyś na priv mountlistę, albo wrzucił na forum... z góry dzięki :)
[#4] Re: stacja LS120

@wali7, post #3

jest na mojej stronie:
http://liza.umcs.lublin.pl/~mzukowski/

tylko trzeba zmienic z crossdos na fat95
[#5] Re: stacja LS120

@wali7, post #3

Unit = 2
Device = ide.device
FileSystem = L:fat95
Flags = 1
BlocksPerTrack = 9
LowCyl = 0
HighCyl = 79
Surfaces = 2
Buffers = 10
BufMemType = 1
GlobVec = -1
Mount = 1
Priority = 5
DosType = 0x4D534400
StackSize = 600

[#6] Re: stacja LS120

@tomek, post #5

aj spóźniłem się ;)

[#7] Re: stacja LS120

@tomek, post #6

rzookol, tomek - wielkie dzięki!
[#8] Re: stacja LS120

@rzookol, post #1

a może by któryś z was chłopaki napisał test/opis do PPA?
Zastanawiam się do czego może sie przydać taki napęd oprócz oczywiście używania go jako zwykłego napędu 1.44mb ?
nie jest to czasem tylko taka ciekawostka tylko? bo archiwizować można równie dobrze na cdrw albo zipach.
[#9] Re: stacja LS120

@R-Tea, post #8

Chyba jedyne zastosowanie to odczyt/zapis dyskietek 1.44 mimo wszystko jeszcze używanych tu i tam.
Cena 20 zł rozwiała moje wątpliwości, czy warto...

[#10] Re: stacja LS120

@R-Tea, post #8

Ale bootować można z LS.
[#11] Re: stacja LS120

@tomek, post #9

Ja kupiłem z uwagi na fakt, iż mój MP3 Player nie jest przez Poseidona obsługiwany. A ciągłe używanie SMBFS nie jest zawsze wygodne.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem