[#1] rdesktop a dwóch użytkowników
połączyłem się z pecetem i wszystko działa szybko i fajnie tyle że brat wtedy nie może siedzieć równolegle na pececie. mam WinxP z SP1. słyszałem że w SP2 już się to da zrobic ale przed jego instalacją wolę sie zastanowić bo obecnie XP mam bardzo lekki (powywalałem wiele rzeczy itp..) i nie chce bruzdzić w nim SP2. może ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?

[#2] Re: rdesktop a dwóch użytkowników

@rzookol, post #1

Ja mam troszkę inny problem, pod Windowsem dodałem użytkownika, dałem hasło, oraz zaznaczyłem aby był użytkownikiem zdalnego pulpitu. We właściwościach "Mojego komputera" uaktywnilem zdalny pulpit. Po odpaleniu RDesktopa pojawia się okienko Logowania, wpisuję hasło, klikam ok i wyskakuje komunikat że "Lokalne zasady tego systemu nie pozwalają na logowanie interakcyjne". Może ktoś wie gdzie można uaktywnić to logowanie interakcyjne? :) Jak nie to trzeba poszukać jakiegoś Windzianego forum.

P.S: System na PC to Windows 2003 Server Standard. Po ściągnięciu RealVNC ładnie się łącze przez TwinVNC, jednak chcialbym wypróbować też ten RDesktop :)

Ostatnia modyfikacja: 02.06.06 15:10
[#3] Re: rdesktop a dwóch użytkowników

@rzookol, post #1

ja walczylem z vnc, ale przy logowaniu zdalnym wylogowywalo mi aktualnie zalogowanego uzytkownika (serwer vnc mialem odpalony jako inny uzytkiownik) na win z sp2.

Ostatnia modyfikacja: 02.06.06 16:14
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem