[#1] TitleClock w MorphOS
Czy ktoś mi może powiedzieć jak uzyskać datę w TitleClock w MorphOS? Chodzi mi o to żeby data była wyświetlana na górnej belce (którą nawiasem mówiąc mam chowaną). Wisywałem różne kombinacje w IControl/Misc/Titlebar Clock i zawsze dostaję tylko czas, a daty nie. Pamiętam, że przed wojną miałem tam datę.

Druga sprawa też dotyczy daty. Pamiętam, że kiedyś TranspoClock też pokazywał datę na takim żółtym "dymku" jak się chwilę nad nim poczekało wskaźnikiem myszy. Teraz tego nie ma. Co jest grane?

Jakaś klątwa mi na te daty padła chyba. Żeby się dowiedzieć który jest dzień miesiąca muszę pisać "date" w CLI albo zerkać do System settings/Time. Toż to głupie jest. :)

[#2] Re: TitleClock w MorphOS

@MDW, post #1

Nie mam pojecia ale jezeli jest on wzorowany na tym z MCP to moze pomoga takie parametry: %dw %dd%dh:%dm oraz zaptaszkowanie aby byl aktywny na wszystkich ekranach publicznych i WB.

PS. Pewnie moja odpowiedz mija sie z celem, no ale moze akurat...
[#3] Re: TitleClock w MorphOS

@MDW, post #1

System chroni Cię przed upływającym czasem... ;)

[#4] Re: TitleClock w MorphOS

@MDW, post #1

Na belce - ja mam "%C" i jest i godzina i data.

A TranspoClock - masz znaczone okno jak najezdzasz na nie i czekasz na dymek? .
[#5] Re: TitleClock w MorphOS

@MDW, post #1

Opis wszystkich kodow masz w popliscie przeciez. W razie czego jest tez autodoc z locale.library/FormatDate (czy jakos tak ;).

TranspoClock w aktualnej wersji nie ma pokazywania daty. Moze kiedys to dorobie znowu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem