[#1] sabotaz :(
Chodzi mi dokladnie o WarpOS i CSPPC nie wiem co sie stalo. Nic nie kopalem po systemie
a tu nagle nie chodza mi programy na AmigaOS z WarpOS na czele co mam zrobic. Powiem tyle ze jak uruchomie np. Frogger-a na wos-a to uruchamia sie do pewnego momentu i echo nic sie nie dzieje to samo z amigaamp.
A jak juz poprobuje uruchomic reszte programow po akcji z programow pod wos-a nawet nie uruchamiaja sie programy na m68k, a przed uruchomieniem nie ma takich objaw.(chodzi mio m68k
Co moze byc tego przyczyna?

[#2] Re: sabotaz :(

@Denver, post #1

Nie miałem nigdy wprawdie A4000, ale na A1200 takie problemy (z tego co pamiętam) pojawiały się wtedy gdy się zmieniło ustawienie pamięci w boot-menu. Może przez pryzpadek coś się właśnie tam pokopało ?
[#3] Re: sabotaz :(

@Denver, post #1

Kiedys gdy uzywalem jeszcze WOS v4.0 bez emulacji PUP, przypadkowo przelaczylem Terminator na 1 i po odpaleniu jakiegos programu "zjadl" on caly RAM. Moze miedzy innymi i tu warto sprawdzic. Warto tez przejachac partycje antywirusem.
[#4] Re: sabotaz :(

@Denver, post #1

Może po prostu leciwy sprzęt umarł?

[#5] Re: sabotaz :(

@MinisterQ, post #4

nie no sprzet chodzi ale sobie chyba juz musze dysk sformatowac i na nowo instalowac

[#6] Re: sabotaz :(

@Denver, post #5

Na poczatku najlepiej odintaluj recznie WOSa (koniecznie prefsy z env-arc) i zainstaluj jeszcze raz intallerem (v4.0 + updejt v5.1).
[#7] Re: sabotaz :(

@Andrzej Drozd, post #6

doszlem do wniosku ze to moze byc chodzenie odinstalowywalem juz i nanowo zainstalowalem i uruchamiaja sie programy do pewnego momentu :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem