[#1] DMS
witam ponownie ;),
mam pytanie, a właściwie dwa, powiązane ze sobą pytania:
- jaki program pod mosem bezproblemowo i WYGODNIE (bo na razie używam dms2lha, a przechodzenie przez lha trudno uznać za wygodne) rozpakowuje dms?
- jaki program bezproblemowo montuje pod mosem odpowiednik RAD: (wypróbowałem kilka pakietów z Aminetu, żaden nie działał)?
[#2] Re: DMS

@wali7, post #1

Uzywam pakietu xfs z Aminetu.
Dzieki niemu dosowe dyskietki są widziane pod Ambientem/Workbenchem i mozna je kopiowac dowolnym filemanagerem.
A po co chcesz uzywac RAD ? Jesli tylko do odpakowania DMS, to daruj sobie.
xfs radzi sobie z wieloma formatami obrazow dysków (amigowe, pecetowe, makowe, i inne)
[#3] Re: DMS

@Norbert, post #2

dzięki, xfs już działa :). niezły pakiet.
[#4] Re: DMS

@wali7, post #1

VoodooX też rozpakowywuje DMS-y
[#5] Re: DMS

@Arbuz, post #4

xfs jest fajny, bo nie tyle rozpakowuje dms, co montuje go jak dyskietkę - podoba mi się :), pozatym rozpoznaje sporo innych, niż DMS, formatów.
przy okazji, XFS tylko czyta plikopartycje makowe, jaki program zapisuje?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem