[#1] Napędy CD, DVD i HD
Proszę o radę w jaki sposób najlepiej podłączać napędy. Tzn. w jakiej kolejności i który jako priamry a który secondary?
Pytam dlatego gdyż mam do podłączenia CDRW LG, DVD LG, DVDRW NEC oraz twardy Seagate Barracuda i w różnych kombinacjach mam ten sam problem tj. gdy czyta DVDRW NEC to zawsze wtedy świeci dioda od twardego a gdy przyjdzie do odtwarzania filmu DVD bardzo szarpie, podczas gdy uruchomię pojedyńczy plik z tego samego napędu DVD i tego samego filmu już jest OK. Filmy DVD chodzą elegancko np z drugiego DVD LG. DVDRW NEC jest sprawne (sprawdzane na grzybie)

Zacząłem się zastanawiać nad tym czy nie jest to wina złego podłączenia i ustawienia zworek.
Jak wy to macie podłączone?
Pozdrawiam
[#2] Re: Napędy CD, DVD i HD

@Arbuz, post #1

Tym świeceniem się nie przejmuj, niektóre napędy np. nagrywarka Liteon LTR-40125S i jeszcze jakiś LG tak mają. Sprawdzane na Ami i PC.
[#3] Re: Napędy CD, DVD i HD

@Sylwester, post #2

No dobra ale czemu odtwarzanie filmu DVD tak szarpie na nowym DVDRW a na starym czytniku DVD jest elegancko?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem