[#1] Jak uruchomic gre shogo pod mosem?
hej.wie ktos jak odpalic shogo pod mosem?

[#2] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@jarecki1300, post #1

Też bym chciał to wiedzieć. Więc dołączam się do przedmówcy :D
[#3] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@jarecki1300, post #1

Z czym konkretnie jest problem? Co pokazuje SnoopDos? Jakie macie karty graficzne? Czy używacie nieoficjalnej wersji MOSa 1.5? Więcej danych pliz.
[#4] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@stony, post #3

gra wogole sie nie uruchamia.mamy voodoo3.Uzywamy mosa 1.4.4 na peg 1 :D
[#5] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@jarecki1300, post #4

To sprawdźcie co pokazuje SnoopDos. Zapewne brakuje jakiejś biblioteki.
[#6] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@stony, post #5

a u mnie sie nawet zainstalowal ale wieszal sie przy preferencjach/starterze

[#7] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@AmiChris, post #6

odpalilem dzieki za pomoc wszystkim :D
[#8] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@jarecki1300, post #1

gra mi chodzi ale mam audio music a brak mi dzwieku gry samej.jak ustawic dokladnie konfig tego bez muzyki abym slyszal dzwiek gry.wiem ze ahi ale co dalej?
[#9] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@jarecki1300, post #7

To może się podzielisz informacją jak to uruchomiłeś? Bo właśnie u mnie się wiesza przy wciśnięciu launchera . Poza tym po instalacji w kat. z grą pojawiają się jakieś dwa dziwne pliki, które mają, na oko, w nazwie ok. 50 dziwnych znaków i mają wielkość zero
[#10] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@jarecki1300, post #8

Miałem to samo. W launcherze jest opcja Disable music i Disable Menu music. Wyłącz je a będziesz miał dźwięk. Co do podkładu CD, przerobiłem je na MP3 i potem w tle odpaliłem AMP-em.
Pegasos II G4, Voodoo 3 3000 AGP
Wiadomość z ost. chwili. Zmusiłem Shogo do obu rzeczy (czyli dźwięk + CD), ale jak to mnie nie pytaj, bo nie wiem :)
[#11] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@jarecki1300, post #1

Dzieki z gory a udalo ci sie odpalic gre wipeout z trackami audio?podaj emaila bo chcialbym o cos zapytac

[#12] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@yackar, post #10

Doszedles moze w jaki sposob uruchomiles dzwiek w Shogo? Bo ja nadal nie mam niestety
[#13] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@stony, post #3

A to już jest MOS 1.5?? Myślałem że będzie dopiero za dwa tygodnie..... :)

[#14] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@Malin, post #13

Kiedyś dawno temu wyciekł z MOSTeamu mały pakiet zawierający jądro MOSa1.5 i kilka elementów MUI i prefs. Niestety, w jądrze tym brakuje kilku elementów, przez co nie uruchamia się spora część programów działających bezproblemowo pod 1.4.x. Pakiet ten nadaje się tylko do liczenia RC5 pod G4 (liczy 4x szybciej niż pod 1.4.x bo korzysta z Altiveca). Ja się w każdym razie w to nie bawię i nadal czekam. W końcu to tylko dwa tygodnie ;)
Stony pytał o to jądro pewnie z uwagi na znane z nim problemy. Ktoś w ogóle z tego korzysta?
[#15] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@Arbuz, post #12

Shogo już przeszedłem i od jakiegoś czasu nie gram. Jedyne co mogę to podesłać launchera z tooltypami i może jakieś inne pliki typu prefs (o ile występują). odezwij się na maila z mojego profilu
[#16] Re: Jak uruchomic gre shogo pod mosem?

@yackar, post #15

W profilu nie ma twojego e-mila :P niestety. Ale wysłałem na mail z Pau base tylko nie wiem czy dobry.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem