[#1] ScalosPPC
Witam!

Czy ktos z Pegazowcow probowal ScalocaPPC ?
Jest nowa wersja, ktora sie lepiej prezentuje link
http://www.morphzone.org/modules/myalbum/photo.php?lid=843

Widac tam pasek zapelnienia dysku, deficons, menu zalezne od rodzaju pliku itd. Zastanawiam sie nad kompatybilnoscia Scalosa z Ambientem, czy uruchamiane programy wymagajace MOSa1.4 i Ambienta 1.29+ nie beda sie wieszac...

Warto zainstalowac ScalosaPPC ?

[#2] Re: ScalosPPC

@noowy, post #1

programy wymagajace MOSa1.4 i Ambienta 1.29+

A które konkretnie wymagają tego duetu?

[#3] Re: ScalosPPC

@noowy, post #1

Ja próbowałem. To czy masz ambienta czy scalosa, nie ma dla uruchamianych programów większego znaczenia. W chwili obecnej, po kilku testach zostałem przy ambiencie. Dlaczego? Bo scalos na razie jest trochę niestabilny. Nowa wersja beta jest lepsza od poprzedniej, jednak nadal żeby używać tego na codzień trzeba mieć sporo samozaparcia. W nowym archiwum jest jedna dobra rzecz - dużo poustawianych przykładowo deficons, scalos rozpoznaje dużo popularnych formatów plików - więcej niż ambient. Z plusów można wymienić jeszcze całkowicie konfigurowalne górne menu, która to rzecz istniała w scalosie zawsze.
[#4] Re: ScalosPPC

@stony, post #3

Wlasnie proboje scalosa, w wielu miejscach jest naprawde lepszy od Ambienta, ale faktycznie nie jest tak stabilny jak Ambient.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem