[#1] hdd ntfs i fat32
Panowie dostalem twrdziela WD Cawiar 80GB z filmami z grzyba. Pytanie czy podlaczajac go bezposrednio mam dostep do niego? Wrzucilem juz do katalogu L ntfs i fat32. Poniewaz nie wiem jak go zinicjowac poprosze jakas instrukcje ,,raczke'' dotyczaca obydwu systemow bo jeszcze nie wiem w jakim systemie mam twardy
Pozdrawiam
[#2] Re: hdd ntfs i fat32

@Arbuz, post #1

GiggleDisk z http://www.geit.de/ przygotuje odpowiednie mountlisty automagicznie :)

[#3] Re: hdd ntfs i fat32

@Marek Szyprowski, post #2

Twardziela juz widze ale mam problem z filmami które sie znajduja na dysku,
tzn. pliki txt elegancko sie kopiuja a filmy wszystkie jak jeden maja ten
sam rozmiar: 2.147.483.647KB (choc wiem ze sa to pliki rzedu 700MB) i nie mozna ich przegrac.Niektore filmy idą a niektóre nie (choć na grzybie działają) Co z tym zrobic?
Pozdrawiam
[#4] Re: hdd ntfs i fat32

@Arbuz, post #3

To jest kwestia niedopracowanego steronika systemu plikow. Jak narazie nie zrobisz z tym nic (niestety)
[#5] Re: hdd ntfs i fat32

@Arbuz, post #3

Po pierwsze powinieneś napisać o tym do mnie i zgłosić błąd.

Jak uda mi się znaleźć jakiś dysk w NTFSie z filmami to przebadam to dokładniej - na razie po prostu nie mam dostępu do takiego dysku. Cały mój driver testowałem jedynie na plikopartycji utworzonej pod QEmu...

[#6] Re: hdd ntfs i fat32

@Marek Szyprowski, post #5

ja mój dysk z peceta wwalilem do serwera na uczelni by robil jako podkład do ftp ;) ale jak go zabiorę to sprawdze bo mam tam trochę filmów, do sie wlczyc jakis debug w Twoim sterowniku?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem