[#31] Re: Quake 2 dla mosa

@Arbuz, post #29

Skasuj cache przeglądarki albo spróbuj wejść na ftpa bez podawania loginu/hasła ;).
Przez dziurę najlepiej, hehe :D.

Ostatnia modyfikacja: 26.03.08 17:24
[#32] Re: Quake 2 dla mosa

@Korni, post #28

Hmm, to ja już się nie odzywam lepiej.
Wydaje mi się jednak, że MAC adres sieciówki był do czegoś potrzebny.
[#33] Re: Quake 2 dla mosa

@Korni, post #31

ale ja z pieca pisze bo na pegu nie mam w tej chwili netu. przez ftpa tez domaga sie hasla

[#34] Re: Quake 2 dla mosa

@Korni, post #10

no i d***, nowe biblioteki zainstalowane (ja to pewnie te starsze wersje zainstalowalem probujac rozwiazac problem), 3000 buforow dla partycji, a kleje jak nie dzialaly tak nie dzilaja

[#35] Re: Quake 2 dla mosa

@Kitech, post #14

musisz wlaczyc opcje 'mouse look'

[#36] Re: Quake 2 dla mosa

@vi-bee, post #34

Czyli reasumując akceleracja 3D nie działa wcale? Albo coś mocno namieszałeś, albo po prostu nie masz akceleracji 3D. Sprawdź jeszcze co wypluwa logtool, snoopium. Na koniec zmień kartę na lepszą, albo pisz do bigfoota z prośbą o poprawiony sterownik, który powinien dobrze działać ze wszystkimi 9250.

[#37] Re: Quake 2 dla mosa

@vi-bee, post #34

a czy przypadkiem nie masz systemu 1.4.4 z płytki zamiast 1.4.5 ?

[#38] Re: Quake 2 dla mosa

@rzookol, post #37

mam 1.4.5 i ostatnio musialem cos zepsuc bo do niedawna q3 mi dzialal bez problemow

podczas ladowania q2 w konsoli wyswietla sie komunikat 'loading plaque timed out'... co to jest plaque?

Ostatnia modyfikacja: 26.03.08 20:38
[#39] Re: Quake 2 dla mosa

@vi-bee, post #38

Ja to bym stawiał na brak lub w złym miejscu osadzone co niektóre pliki z Quejami. Kiedyś coś miałem podobnego ale już nie pamiętam co.
[#40] Re: Quake 2 dla mosa

@rzookol, post #19

no i to jednak byla kwestia filesystemu.
skleroza nie boli, jakis czas temu robilem reorganizacje partycji...
dziala :D dzieki za pomoc ;)

[#41] Re: Quake 2 dla mosa

@vi-bee, post #40

Chociaż napisz co było nie tak. Żeby przyszłe pokolenia wiedziały :D
[#42] Re: Quake 2 dla mosa

@Arbuz, post #41

ffs ma dosc wolny seeking czyli przesuwanie pozycji odczytu wewnątrz pliku. jesli plik ma 300 mb to wyszukanie danych do odczytania moze znacznie wydluzyc czas wgrywania programu

[#43] Re: Quake 2 dla mosa

@Arbuz, post #41

przenioslem wszystkie gry z partycji sfs na partycje ffs i zeby bylo smieszniej to sobie o tym fakcie zapomnialem

[#44] Re: Quake 2 dla mosa

@vi-bee, post #43

W kwestji filesystemow a dokladniej tych powolnosci, przy wypchanej
po brzegi partycji SFS zaobserwowalem duuuze spowolnienie.
Co prawda przy Sputniku podczas ladowania stron a nie Quake
ale bylo naprawde wolno, myslalem na poczatku, ze to cos z netem,
zrobilem troszke miejsca na partycji i Sputnik dostal przyslowiowego
kopa
;)
[#45] Re: Quake 2 dla mosa

@ede, post #44

Tak, to prawda. Partycje SFS lubią mieć kilka % wolnej przestrzeni, inaczej operacje read/write są straaaasznie powolne.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem