[#1] Predkosc myszy w MOS
Kupiłem sobie w końcu mysz optyczną (wstyd mi, że tak późno ale jakoś się tak odwlokło, hehe). Podłączyłem do Pegasosa i stwierdziłem, że chodzi odrobinę za wolno jak dla mnie (chociaż kulkowa miała prędkość taką jaką akurat lubię). Rzucam się do ustawień a tam kurcze wybór praktycznie żaden. Prędkość myszy jest określana tylko przy pomocy 3 wartości. 1 jest absolutnie za wolne, 2 jest trochę za wolne, a 3 jest stanowczo za szybkie. Co to ma być? Tak samo było w AmigaOS ale tam można to sobie było skorygować w MCP. Mogę coś z tym zrobić na MorphOS 1.4.5 czy jestem skazany na prędkość 2? To trochę chore, że nie ma większego wyboru. Zakres prędkości powinien być podzielony na przynajmniej 8 (chociaż przydałoby się i 16) kroków. Teraz to właściwie nie ma regulacji prędkości myszy, bo 1 i 3 to są wartości skrajne zupełnie nie dla ludzi i zostaje tylko 2. Tak ma to wyglądać w XXI wieku? :)

Narazie optyczną podłączyłem do peceta, a na pegazie morduję się z kulkową...
[#2] Re: Predkosc myszy w MOS

@MDW, post #1

Ja mam prędkość 2 i załączoną akcelerację i jest tak jak przy MCP. Może to wina myszki ja mam optyczną A4Tech-a na PS2
[#3] Re: Predkosc myszy w MOS

@MDW, post #1

Jeśli chodzi o XXI wiek to na Aminecie znalazłem dwa programy. Jeden z 1999 roku o nazwie FreeMouse a drugi z 1989 - MouseUtil. Tego drugiego nie testowałem, ale pierwszy działa na Pegasosie. Ma ładne GUI (w stylu AmigaOS 2.0 lub niżej, no i obowiązkowo czcionka topaz ), ale działa na mosie i nawet nie hituje.

http://www.aminet.net/search.php?query=mouse+speed

[#4] Re: Predkosc myszy w MOS

@MDW, post #1

Skoro kulkowa była ok, to dlaczego chcesz się męczyć z optyczną?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem