[#1] YAM i polskie znaki w tematach
Na AmigaOS 3.x było OK, ale odkąd używam MorphOS-a i YAM-a właśnie dla niego skompilowanego w tematach mejli już po wysłaniu i odbiorze u odbiorcy ;) zamiast np. część jest czXXX. Zaznaczam, że nie mam żadnych pozostałości w konfiguracji typu konwersja AmigaPL na ISO czy coś w tym stylu.
Czy u kogoś z was jest podobnie?

[#2] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@grxmrx, post #1

U mnie raczej nie ma tego typu problemów. Chociaż wiem, że u niektórych podobne dziwne zjawiska miały miejsce. Używam YAMa 2.5-dev MOS/PPC z dnia 4.10.04.

Sam natomiast zuważyłem (jeszcze na Amidze klasycznej), że w polu "From:" usuwana jest spacja między imieniem a nazwiskiem, ale tylko wtedy, gdy oba człony posiadają jakiś polski znak diakrytyczny.
[#3] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@grxmrx, post #1

Takie są uroki nowego YAMa. Ogólnie to strasznie kaszani nagłówki z polskimi znakami. A co do Twojego problemu to zobacz, jaki masz LocalCharset ustawiony w pliku konfiguracyjnym (opcja niedostępna w ustawieniach).

[#4] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@Marek Szyprowski, post #3

już od kilku miesięcy nie. skompilujcie z nowszych źródeł. bug z kodowaniem w nagłówkach został usunięty koło lutego iirc
[#5] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@Valwit, post #4

Boje się przesiadać na 2.5, po przejściu na tą wersję już nie będzie odwrotu (no chyba, że zrobie kopie danych;).

[#6] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@Valwit, post #4

Niestety bug z kodowanie dalej jest, tylko inny ;). Jak nie wierzysz to stwórz wiadomość z bardzo długim tytułem i powstawiaj polskie znaczki do każdego słowa. Dodatkowo dodaj na samym końcu polską literkę. Na 99% coś się rozsypie, przynajmniej tak jest u mnie (YAM z 7.06.2005 MOS). Niestety nie mam w tej chwili czasu napisać bugraportu o tym...

[#7] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@grxmrx, post #5

Używam 2.5 w wersji nightly-builds od dawna i większych problemów nie zauważyłem...

[#8] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@grxmrx, post #5

fizyczny powrót masz przez import/export plików. pschicznego nie ma :) 2.5 jest o wiele przyjemniejszy :)
[#9] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@Marek Szyprowski, post #6

samo kodowanie znaków jest ok. problem jest w tym że obcina topik po ilus miejscach.
[#10] Re: YAM i polskie znaki w tematach

@Valwit, post #9

I czasami tworzy coś, czego nawet zdekodować samemu nie potrafi. Reguły jeszcze nie znalazłem, ale co jakiś czas się zdarza, zwłaszcza, gdy ostatnia litera to polska literka. Wypełnisz raport o błędzie na sf.net ?

[#11] YAM 2.5-dev: koszmar tego lata

@Marek Szyprowski, post #7

Problem pojawił się niedawno wraz z nową klasą texteditor.mcc. Otóż najnowsza kompilacja YAM-a 2.5-dev wymaga tej klasy do działania, niestety co odkryłem później nie działają z nią polskie znaki, po prostu nie można ich wpisać w polach tej klasy. Jest to dla mnie pewien kłopot bo w yamie głównie mam pocztę i przyznam że choć zaryzykowałem instalując wersję 2.5-dev to nie zachowałem poprzedniej kompilacji na dysku (wersja z przed paru dni działa jeszcze ze starszą wersją klasy texteditor, która działa dobrze).
W związku z tym mam pytanie:
1. Czy ktoś z was posiada może wcześniejszą kompilację yama 2.5-dev niż dzisiejsza?
2. Czy u innych również pojawił się podobny problem z klasą texteditor.mcc?

Dodam, że w tej sytuacji nie mogę wyeksportować mejli by przejść na SimpleMaila czy wrócić do yama 2.4, po prostu aktualna wersja YAM-a 2.5-dev zawiesza się przy większych katalogach z mejlami.

[#12] Re: YAM 2.5-dev

@grxmrx, post #11

Odwołuje alarm ;) Dzięki kompilacji klasy, którą dokonał Marek Szyprowski problem przestał istnieć :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem