[#1] Zamienie radeona na radeona
Witam. Czy ktos z posiadaczy Pegaza jest w posiadaniu Radeona 9100 lub 8500? Mam Nowego Sapphire Radeon 9000 VIVO (Bez DVI bo sie na śledziu nie zmieściło) i chcialbym zamienic na 9100 lub 8500. Radeon 9000 nie dziala mi w Mac'u a dla posiadacza Pegaza 9100 czy 9000 to zadna roznica. Jesli bylby ktos zainteresowany wymiana. To prosze o kontakt.
[#2] Re: Zamienie radeona na radeona

@Brodek, post #1

Hmm.
R9000 to nic innego jak RV250,
R9100=R8500+AGPx8=R250=ta sama wydajność.
R9000=skastrowany R8500
Jeśli się nie pomyliłem to jest dobrze :)
Z tego co ja wiem, to powinien działać. Przecież stery powinny dać radę.
Uważam, że ta zamiana nie ma sensu. Jeśli na MacOSX ci nie działa, to znaczy, że cosik źle poustawiałeś. Z drugiej zaś strony ja nie miałem nigdy Mac'a, tylko troche tam na Fusion się emulowało.

To będzie problem softwareowy. Nawet na linuchu ta grafa hula jak ta lala.

Pozdro. Napisz cosik więcej to może pomoże ci się uniknąć kłopotów :).

[#3] Re: Zamienie radeona na radeona

@a_chicken, post #2

mylisz sie:)

8500 i 9100 to R200 .

RV250 to 9000 i 9000PRO a RV280 To radeon 9200 czyli przystosowany RV250 do AGP x8

Poza tm flashowanie dla MAca polega na wgraniu dzialajacego firmware, skad go wziasc ja nie bylo karty MAC Edition.

Chodzi tutaj o poprawne zainicjowanie karty, a nie o problem softwarowy. OF w Pegazie ma emulator x86, przez co dziala kazda karta, ale jej inicjalizacja dosc dlugo trwa.

Zamiana ma sens i to bardzo DUZY. Porownujac obecnie posiadana przezemnie karte (GeForce 2MX 200 Mac Edition).

Ostatnia modyfikacja: 03.07.05 23:36
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem