[#31] Re: POSZŁO !!!

@toudi5, post #29

Zależy gdzie ucho przystawisz :P

[#32] Re: POSZŁO !!!

@Kaczus, post #31

odp mi ktos na to pytanko? [stado znaków zapytania wycięte przez moderatora, klawisz się zaciął?] ;)
[#33] Re: POSZŁO !!!

@Grzegorz Kraszewski, post #25

Tak gwoli scislosci to z MOSem 1.4.4 albo 1.4.5 doszla obsluga SPDIF ale nie testowalem tego wiec nie wiem jak/czy naprawde dziala.
[#34] Re: POSZŁO !!!

@toudi5, post #32

odp mi ktos na to pytanko?

Pewnie nikt, nie ten dział forum, tutaj rozmawiamy o MorphOS-ie i Pegasosie.

Ostatnia modyfikacja: 07.09.05 10:52
[#35] Re: POSZŁO !!!

@Grzegorz Kraszewski, post #25

> - MIDI, hmm, nie wiem czy coś tego używa,

Uzywa, bars'n'pipes, bardzo ladnie dziala!

BTW A'propos portow FireWire i SPDIF - spodobalo mi sie okreslenie "CHWILOWO" nie do uzycia ;)
[#36] Re: POSZŁO !!!

@toudi5, post #29

Co slychac? Zajrzyj na PPA, to sie dowiesz ;) :P
[#37] Re: POSZŁO !!!

@Grzegorz Kraszewski, post #26

support.morphos-team.net.

1. To ja mam inne pytanko. Jak zrejestrowac sie do aktualizacji z MOSa Classic? Niestety formularz uwzglenia tylko Pegazy i G3/G4.

2. Skad sciagnac pelnego, natywnego Voyagera (WWW)?

3. Ktora wersja HDtoolboxa nadaje sie dla MOSa i skad ja sciagnac?
[#38] Re: POSZŁO !!!

@Andrzej Drozd, post #37

1. Uzytkownikom wersji PowerUP support i update'y nie przysluguja.

2. Nie ma mozliwosci sciagnieca Voyagera.

3. Polecam HDInstTools. MorphOS posiada SCSIConfig ale ZTCW nie dziala on ze scsi.device.
[#39] Re: POSZŁO !!!

@jacaDcaps/UK, post #38

1. Hmmm i znowu ludzie beda kombinowac, albo w koncu ktos umiesci to na warezach...

2. W sumie kij z Voyem. Wyprobuje natywnego AWeba.

Mam znaczne problemy z IB. Gdy doprowadze do systucji gdy np. trzy okna wczytuja strony jednoczesnie, to czesto dochodzi do calkowitego zamrozenia MOSa.
[#40] Re: POSZŁO !!!

@jacaDcaps/UK, post #38

1. Hmmm i znowu ludzie beda kombinowac, albo w koncu ktos umiesci to na warezach...

2. W sumie kij z Voyem. Wyprobuje natywnego AWeba.

Mam znaczne problemy z IB. Gdy doprowadze do systucji gdy np. trzy okna wczytuja strony jednoczesnie, to czesto dochodzi do calkowitego zamrozenia MOSa.
[#41] Re: POSZŁO !!!

@Andrzej Drozd, post #39

A co tam jest do umieszczenia na warezach? 1.4.5 jaki jest dla Classica jest taki sam jak 1.4.5 dla pegaza. A pakiet sterow 3d i tak sie nie przyda na classicu :)
[#42] Re: POSZŁO !!!

@mono, post #35

> BTW A'propos portow FireWire i SPDIF - spodobalo mi sie > okreslenie "CHWILOWO" nie do uzycia ;)

FireWire bardzo ładnie działa pod Linuxem. Używałem do zgrania filmu z kamery cyfrowej.

[#43] Re: POSZŁO !!!

@marcik, post #41

No idac dalej kolejne i ostatnie dzisiaj pytanie(a). Ale jakze wazne.

a).Co zrobic aby w "Audio" ustawic wiecej niz 27 kHz? (wrzucenie 56KHZAUDIO z "1" do prefsow CyberGraphics nic nie pomoglo).

b).Co zrobic aby ustawic 4 kanaly Pauli? (aktualnie suwak jest nieaktywny)

c) Dlaczego nie mozna edytowac Unitow AHI w "Sound"? (trzeba cos doinstalowac? np. AHI lub jakas biblioteke?).
[#44] Re: POSZŁO !!!

@Andrzej Drozd, post #43

a) Poczekac na update

b) Khem? kanaly AHI nijak maja sie do kanalow PAULI. do odegrania dzwieku 14bit potrzebujesz 4 kanalow PAULI (w stereo). W Music Unit nie ma wyboru ilosci kanalow.

c) "Sound" jest dla datatypow, nie jest bezposrednio zwiazany z AHI
[#45] Re: POSZŁO !!!

@jacaDcaps/UK, post #44

a) Poczekac na update

ok, "dwa tygodnie" wytrzymam ;)

Khem? kanaly AHI nijak maja sie do kanalow PAULI.

No, ok, zle to napisalem.

do odegrania dzwieku 14bit potrzebujesz 4 kanalow PAULI (w stereo).

No to gdy odpale dwa AmigaAMPy naraz (a graja bez problemu, wlasnie slucham), to przechodza w gorszy tryb niz 14 bit czy dzwiek jest miksowany kosztem procka? Bo raczej nie slysze wyciszenia dzwieku, tak jak to sie dzieje w AHI, w trybie 8-mio lub wiecej kanalowym.

Dodane: A to jeszcze jedno pytanie. Moze slabo szukalem, ale nie znalazlem opcji w ktorej mozna wylaczyc przesuwanie wypelnionego okna. W sumie niejeden uzytkonik win pozadroscilby tak plynnego przesuwania na slabiutkiej Permedi, ale nie jest mi to potrzebne, a czasami jest nawet niewygodne.

Ostatnia modyfikacja: 07.09.05 16:11
[#46] Re: POSZŁO !!!

@Andrzej Drozd, post #45

Nowe AHI ma inaczej zrobiona kalkulacje glosnosci niz kiedys, dlatego nie wycisza tak mocno.
[#47] Re: POSZŁO !!!

@Andrzej Drozd, post #45

Preferences->IControl
[#48] Re: POSZŁO !!!

@Andrzej Drozd, post #43

Co zrobic aby w "Audio" ustawic wiecej niz 27 kHz? (wrzucenie 56KHZAUDIO z "1" do prefsow CyberGraphics nic nie pomoglo).

Po ustawieniu dźwięku na 44Khz Songplayer grał mi za wolno, cudowałem z miksowaniem i dzieleniem dekodowania przez 2 ale to nie było to, pomogło mi właśnie ustawienie zmiennej 56KHZAUDIO.

[#49] Re: POSZŁO !!!

@Sylwester, post #48

Cos w tym jest. Ja bawilem sie akurat AmigAMPem. Przestawilem go z 44 na 22 kHz, lecz on nadal przeciagal (systuacja ta nie wystepuje na WB3 - gdzie AmigAMP poprostu gra w nizej czestotliwosci bez przeciagania). No i gdy pare dni temu wrzucilem 56KHZAUDIO do prefsow CGX, jest prawie wszystko "OK", z tym ze nie wiem narazie w jakiej czestotliwosci na "ucho" jest odtwarzana muza.

Wiec wychodzi na to ze uzytkownicy Pauli i tak koniecznie musza uzyc 56KHZAUDIO.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem