[#1] LGeneral-ratunku!
Witam, jak skonwertować pliki DAT z Panzer Generala do formatu LGeneral?
Usiłuję użyć do tego celu programu lgc-pg z archiwum ze źródłami LGeneral. Próba użycia tego programu kończy się komunikatem w rodzaju "ram:dat//nations/pg.ndb acces denied"... komunikat ten pojawia sie także przy podaniu ścieżek do nie istniejących katalogów, czy nawet ciągu nie będącego ścieżką.
Czy ktoś, komu udało się mógłby podzielić się tą wiedzą? (MDW w komentarzach o LGeneral pisał że miał jakieś problemy z lgc-pg, z którymi pomógł Stefkos, ale jak, tego nie napisał :( )
[#2] Re: LGeneral-ratunku!

@wali7, post #1

Zobacz przy jakim pliku ci się wywala i dorób rcznie niezbędne
katalogi.... ktoś nie dopracował lgc-pg...

[#3] Re: LGeneral-ratunku!

@Kaczus, post #2

zawsze przy tym samym pg.ndb
dorobiłem katalog nations, ale nic to nie dało. Podejrzewam jakiś ogólny błąd w tym lgc-pg - jeśli wpiszę np. lgc-pg -s dupa -d dupa (przepraszam za słownictwo, ale słowo to użyte w przypadku niedziałania jakiegoś programu pozwala rozładować napięcie, pozatym jest krótkie ;) ) to on nie szuka żadnych ścieżek itp., tylko wyrzuca ten komunikat, co więcej zazwyczaj w podanej wtedy ścieżce pokazuje on dwukrotny slash (jak w linuksie) np. ram:gry//costam/costam/pg.ndb
a może ktoś podesłałby mi na priv skonwertowane dane? :)

Ostatnia modyfikacja: 10.10.05 15:35
[#4] Re: LGeneral-ratunku!

@wali7, post #1

To było kosmicznie dawno temu i prawie nic nie pamiętam. Wtedy chyba Stefkos przysłał mi zupełnie inną wersję, którą tylko rozpakowałem i odpaliłem. Chyba nic w niej nie grzebałem. Lubię takie strategie ale zajmują za dużo czasu i w LGeneral nie miałem okazji pograć. Tylko tak poruszałem myszą i wyłączyłem. Kiedyś przydałoby się w to pograć. Może na emeryturze. Wtedy będę miał Pegasosa10 z G8/1THz... i może już MorphOS 1.5! ;)
[#5] Re: LGeneral-ratunku!

@wali7, post #3

to jest ponad 10 mega.... ale naprawdę musisz robic cos nie tak -
wczoraj konwertowalem, jedyne co to musialem dodawac katalogi....

[#6] Re: LGeneral-ratunku!

@Kaczus, post #5

ja wydaje polecenie w rodzaju:
lgc-pg -s dh1:programy/gry/dat -d ram:
dobrze?
Z tymi katalogami miałeś rację - dodałem nations i poszło dalej, ale niedaleko - pojawił się tam plik pg.ndt i tyle... zajęcie procesora 99%, nie dzieje się nic ciekawego.
Wg snoopdosa nie brakuje mu żadnego pliku, proces nie jest zawieszony, można wyjść dokładnie tak jak pisał MDW - poprzez ctr-c. Co dalej?
Może przesłałbyś swój lgc-pg? A może jednak te 10 MB :)...
[#7] Re: LGeneral-ratunku!

@wali7, post #1

ja tego nie uruchamiałem - ale dwa ukośniki przy nazwie pliku - to raczej zły pomysł
zamiast 'ram:coś/' (jak pewnie zrobiłeś) powinieneś dać 'ram:coś'
Może zaskoczy. ;)
[#8] Re: LGeneral-ratunku!

@fazo, post #7

problem w tym, że ja nie podaję dwóch ukośników w żadnym miejscu, to program w wyprodukowanym komunikacie podaje taką niby ścieżkę z dwoma ukośnikami gdzieś w środku
[#9] Re: LGeneral-ratunku!

@wali7, post #8

to może napisz jak to wywołujesz.
[#10] Re: LGeneral-ratunku!

@fazo, post #9

np. tak: lgc-pg -s dh1:gry/lgeneral/dat -d ram:
w ram mam strukturę pustych katalogów z src (czyli nations, units...)
wynik: powstały jeden plik w /nations i program czekający nie wiadomo na co (nie wiadomo, ponieważ wg. snoopdos lgc-pg nie próbuje żadnych operacji)
[#11] Re: LGeneral-ratunku!

@wali7, post #10

Ja zrobiłem wg przepisu w readme, rozpakowałem do ram: paczkę
następnie wykonałem operację:

lgc-pg -s RAM:pg-data -d Twardzielcio:Gierce/LGeneral/Data

i jedyne co musiałem zrobić, to dokładać kolejne katalogi...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem